Malacké mažoretky ELLA začali novú súťažnú sezónu zlatou žatvou. V sobotu 8. Apríla sa zúčastnili prvej súťaže O cenu mažoretiek Taktik v Sobotišti. Bojovať vycestovali so 7 novými  choreografiami v troch vekových kategóriách. Zo 7 choreografií 6 vybojovalo ZLATO a naše najmenšie detičky, ktoré po prvý krát súťažili s paličkou si vytancovali krásne striebro. 

Po súťaži v Sobotišti začali opäť každodenné niekoľko hodinové tréningy. Po mesiaci strávenom dlhými hodinami v telocvičniach mažoretky vyrazili na Majstrovstvá Slovenka v mažoretkovom športe do ďalekej Spišskej Novej Vsi, kde si šli zmerať sily s mažoretkami z celého Slovenska. Súťažilo sa celý víkend. Po oficiálnom otvorení majstrovstiev v sobotu ráno sa už pripravovali na ich vystúpenie najmenšie súťažiace z Malaciek – Natálka Bukovská, Timejka Polovková a Tabitka Natália Žáček. Dievčatá po prvý krát reprezentovali klub v tejto zostave a po prvý krát na majstrovstvách Slovenska v kategórii trio baton deti. Predviedli krásny výkon a od poroty si tak vyslúžili zlatú priečku a teda titul MAJSTERIEK SLOVENSKA! Na majstrovstvá išli mažoretky ELLA s malou nádejou, že by sa mohli aspoň umiestniť, nikto nečakal, že detičky na ich prvých majstrovstvách získajú hneď titul Majstra Slovenska. Po detičkách prišli na rad kadetky Natálka Šibalíková a Ema Brauneckerová. Dievčatá nemali svoj šťastný deň a tak po odtancovaní skončili na 7. mieste. Miniformácia kadetiek s ich choreografiou skončila na peknom 5. mieste.

Tu sa deň ešte nekončil, pretože na rad prišli najstaršie z mažortiek ELLA – juniorky. V poobednajších hodinách už čakali na svoje vystúpenie Eliška Bačová, Alicka Blažková a Julka Baťková. Tieto dievčatá predviedli neskutočný výkon, pre divákov bolo ich vystúpenie zážitkom a nie len rodičom a trénerkám naskakovala husia koža. Dievčatá ako nováčik v juniorskej kategórii v obrovskej konkurencii  získali ZLATO a môžu sa tak pýšiť titulom MAJSTERIEK SLOVENSKA pre rok 2017. Nabité pozitívnou energiou už prichádzali na tanečnú plochu v športovej hale dievčatá z miniformácie junioriek E.Bačová, A.Blažková, J.Baťková, N.Slezáková, S.Kovarovičová a N.Kovarovičová. V ťažkej konkurencii 10 súborov mažoretky ELLA vybojovali striebornú priečku a titul I.VICEMAJSTERKY SLOVENSKA.  Po mimoriadne úspešnej súťažnej sobote museli súťažiace nabrať silu na ďalší súťažní deň.

Nedeľa ráno sa začala pochodovými defilé. ELLA mažoretky opäť po prvý krát v staršej kategórii junior predviedli krásne vystúpenie, po ktorom si od poroty vyslúžili krásne 1.miesto. To však nestačilo, pretože ešte mali pred sebou veľké formácie, po ktorých nastáva sčítanie bodov a následne vyhodnotenie. V poobedňajších hodinách už netrpezlivo čakali na svoje vystúpenie naše „Sestry v akcii“ v kategórii veľkých formácií. Atmosféra bola úžasná. V celej hale sa ozývalo povzbudzovanie fanclubu rodičov. Niet divu, že pri takej atmosfére mažoretky prezlečené v ligotavých kostýmoch ako Mníšky odtancovali ich 3 minútovú choreografiu nádherne. Pocity šťastia a radosti bolo vidieť nie len na dievčatách ale hlavne na trénerkách a rodičoch. Nie jeden človek z publika pochválil výkon a choreografie mažoretiek z Malaciek. Unavené po celom víkende museli mažoretky čakať do večera na vyhodnotenie. Ešte pred tým prišlo na rad ďakovanie organizátorom, vedúcim mažoretiek, trénerkám a porotcom. Úlohu tieňovej porotkyne si po prvý krát skúsila aj vedúca mažoretiek ELLA Ing. Daniela Bukovská. Atmosféra v hale bola zasa neopísateľná, mažoretky z celého Slovenska už netrpezlivo čakali na výsledky. Po ďakovaní sa začalo vyhodnotenie. Po sčítaní bodov sa Malačanky umiestnili na prekrásnom 2.mieste. Je to obrovský úspech po prvý krát súťažiť najmladšie v kategórii a získať titul I.VICEMAJSTRA SLOVENSKA. Neopísateľne šťastné, hrdé a spokojné mažoretky ELLA odchádzali domov. Teraz sa už pripravujú na blížiace sa Majstrovstvá Európy v ďalekej Giulianove v Taliansku.

Z roka na rok robia mažoretky ELLA veľké pokroky, za ktoré sú na ne ich trénerky Ing. D.Bukovská, M.Danihelová a K.Horecká neskutočne hrdé . Každá slza či už sklamania alebo šťastia ich posúva vpred a dievčatá sú pripravené bojovať a stále sa zlepšovať.

Horecká Kristína


.

BM: Ustekana sobota