Ani daždivé počasie neodradilo žiakov 6. A triedy zo ZŠ Štúrova od prác na priľahlom pozemku, kde spolu so svojimi pedagógmi 28. apríla vysadili živý plot.

Areál pred školou najprv vyčistili, potom vykopali jamy, do ktorých zasadili rastlinky hlohyne. Keďže táto rastlina má rada slnečné počasie, všetci veria, že sa jej pri škole na juhu mesta bude dariť. Živý plot na Štúrke bude plniť estetickú aj ochrannú funkciu. „Navyše, plody hlohyne sú jedlé, za čo vám budú vďačné aj drobné operence, ktoré sa sem budú zlietať za chutnými bobuľami, a vy budete môcť sledovať kus živej prírody,“ povedala vo svojom príhovore žiakom Jana Chválová z útvaru výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Malackách. Malých brigádnikov a iniciátorov výsadby prišiel pozdraviť aj zástupca primátora Milan Ondrovič.

 

Aktivitu pre žiakov pripravila spoločnosť ENGIE Services, ktorá sa zaoberá energetikou, spolu s občianskym združením KOZEL (Klub ochrancov zelene) zo Senice. Činnostiam v exteriéri predchádzal zaujímavý seminár priamo v triede. Deti sa dozvedeli o triedení odpadu, šetrení energie, o tom, ako to v týchto oblastiach vyzerá nielen u nás, ale aj vo svete. Získané vedomosti si preverili v zaujímavých súťažiach. Ďalšie nadobudnuté zručnosti využijú pri starostlivosti o živý plot, ktorý bude rásť pred ich školou.

Ingrid Sochorová

 


.

BM: Kralici