V sobotu (27.5.) usporiadal basketbalový oddiel MŠK BO Holíč už tradičný v poradí šiesty memoriál pri príležitosti spomienky na svojich členov Pavla Hollého a Hanku Purgatovú.

Turnaja sa zúčastnili, tak ako je už v posledných rokoch tradíciou, štyri družstva a to Hodonín, Skalica, Holíč “B” pod novým názvom “Jamaica Park” a usporiadateľský MŠK BO Holíč. Po úvodnom príhovore a symbolickom vhadzovaní primátora mesta Holíč Zdenka Čambala sa začalo športové zápolenie. Počas turnaja odohrali družstvá šesť stretnutí, v ktorých všetci účastníci predviedli ich basketbalové umenie, tímového ducha a bojovnosť.

I keď výsledky neboli až tak dôležité, tak sa na palubovke odohrali pomerne vyrovnane zápasy s veľkým nasadením a bojovnosťou. O konečne 3. miesto zabojovali družstva Jamaica Park a Skalica. Tento rok sa stastie priklonilo viac na stranu druzstva Jamaica Park, ked kosom v posledných sekundách vyrovnaného stretnutia rozhodli o svojom víťazstve.

O 1. miesto zabojovali družstva MŠK BO Holíč a Hodonín. Prvý polčas síce vyšiel lepšie hosťom z Hodonína, no v druhom polčase domáci hráči zabrali, a vytúžené víťazstvo si vybojovali. Chceme poďakovať všetkým účastníkom a sponzorom za ich účasť resp. podporu. Bolo to skvele zakončenie vynikajúcej sezóny 2016/2017! Zostava už len veriť, že budúci ročník sa podarí zorganizovať a odohrať minimálne na tej istej úrovni, ak nie ešte lepšie.

Konečne poradie
1. miesto :MŠK BO Holíč
2. miesto : Hodonín
3. miesto : Jamaica Park
4. miesto : Skalica

Mário Jaborník

 

MŠK BO Holíč – Basketbalová sezóna 2016 – 2017

Záverečným turnajom ukončili basketbalisti MŠK BO Holíč úspešnú sezónu 2016 – 2017, v ktorej od úvodného kola figurovali na popredných priečkach priebežnej tabuľky. Počas celej sezóny podávali vyrovnané výkony, ktorými boli príjemným prekvapením nielen v súťaži, ale predovšetkým pre skvelých Holíčských fanúšikov. O prvenstvo v základnej časti prišli Holíčania dvomi prehrami s rezervou Levických Patriotov, no nakoľko prvý raz v II. lige sa o konečné umiestnenie rozhodovalo v play-off Holíčania sa svojimi skvelými výkonmi prebojovali do finále, kde im bol súperom víťaz základnej časti Levice ,,B“. Keďže naši basketbalisti vyhrali v domácom stretnutí a po prvý raz vyhrali na palubovke Levíc čo znamenalo celkové víťazstvo v II. lige západ, keď v play-off nepoznali premožiteľa. Finalisti sa zúčastnili na záverečnom Final-four, kde si zmerali sily s finalistami II. ligy východ. Po prehre s Košičanmi sa v zápase o tretiu priečku znova stretli finalisti z II. západ, kde Holíčania potvrdili pozíciu najlepšieho tímu v západnej časti II. ligy. Na skvelom výsledku MŠK BO Holíč sa podieľali hráči Mário Jaborník, Juraj Rypák, Robin Bačík, Libor Došek, Pete Halahija, Tomáš Malčic, Ondrej Marenčík, Peter Mihaliska, Peter Rozboril, Jozef Zajároš, Marek Hanusek, kapitán mužstva a asistent trénera Dušan Snopko, tréner Ľ.ubomír Marenčík. Ďalej treba poďakovať ľuďom, ktorý počas celej sezóna sa podieľajú na bezproblémovom chode družstva predsedovi klubu Petrovi Suchovskému a realizačnému teamu Alešovi Vymyslickému , Tatiane Samsonovej, Adamovi Olivovi, Nikole Rapsovej, Mariánovi Samsonovi, Rastislavovi Caletkovi, Mgr.Renate Studeničivej, Viere Chrenkovej  a Jozefovi Kiššovi. V neposlednom rade patrí poďakovanie vedeniu Mesta Holíč na čele s primátorom Zdenkom Čambalom za podporu počas celej sezóny nielen po finančnej stránke, ale aj morálnej.  Všetkým menovaným, fanúšikom a priaznivcom basketbalu  Ďakujeme.

 

Ľubomír Marenčík

 


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota