Prenikavý úspech dosiahli predminulú nedeľu 4. júna na majstrovstvách sveta Medzinárodnej tanečnej federácie IDF v maďarskom Pécsi mladí tanečníci zo skupiny Latino School, ktorí trénujú v Moravskom Svätom Jáne a v Malackách pod vedením Lucie Slovincovej.

Skupina si účasť na MS vybojovala v novembri 2016 na majstrovstvách Európy v Brne, kde obsadila tretie miesto. U našich južných susedov zažiarili tanečníci zo Záhoria ešte viac, keď v kategórii Latin-Caribbean Show-Small Group obsadili 1. miesto a stali sa tak majstrami sveta v tejto kategórii.

Trénovali sme všade v hoteli, na sídliskovom ihrisku, na termálnom kúpalisku, dokonca aj v centre pred mešitou, kde sme mali živé publikum,” povedala pre Záhorí.sk Lucia Slovincová.

Na svojich prvých majstrovstvách si stanovili cieľ skončiť minimálne na treťom mieste. “Ako deti tancovali a videla som ako porota “trsá” spolu s nimi a nami všetkými, vedela som že by sme mohli skončiť aj druhý… keď vyhlásili naše štartovacie číslo a prvé miesto skoro sme odpadli. Ten pocit bol neopísateľný,” opísala vyhlásenie víťazov Lucia Slovincová.

Náklady spojené s majstrovstvami získali tanečníci pomocou verejnej zbierky. “Veľké ĎAKUJEM patrí aj firme INAT, ktorá nám prispela sumou 500 €. Zbierali sme sa na ubytko a aj vďaka ich štedrosti a taktiež štedrosti ľudí sa nám podarilo z vyzbieraných peňazí uhradiť aj stravu a náklady spojené s dopravou,” dodala Lucia.


.

BM: Festival Záhrad