V Českej republike sa v dňoch 1. – 10. júna konali majstrovstvá svety v hokejbale, na ktorých reprezentanti Slovenska obhajovali majstrovské tituly z posledných dvoch šampionátov.

Obhajoba bola úspešná, slovenskí hokejbalisti aj s tromi hráčmi Hokejmarketu Skalica (Milan Rampáček, Jaroslav Martinusík, Radovan Zelenka) zvíťazili vo finále v Pardubiciach nad Kanadou 6:4 a získali tretí titul majstra sveta v rade za sebou.

 

V základnej skupine zdolali postupne Fínsko 3:1, Indiu 3:1, Grécko 3:1 a Kanadu 3:0. Vo štvrťfinále si poradili s Portugalskom 4:0, v semifinále vo federálnom derby v predčasnom finále s Českou republikou po bezgólovej remíze boli úspešnejší na samostatné nájazdy 3:2.

Samotné finále bolo prakticky odvetným zápasom za zápas zo skupiny a aj ten zvládli lepšie Slováci. Najskôr vyhrávali 3:0, ale aj prehrávali 3:4. Pod víťazstvo sa výrazne podpísali aj Skaličania. Skóre finále otváral už po 19 sekundách Martinusík (na turnaji celkom 4 góly) po prihrávke Rampáčka (na turnaji celkom 3 góly). Ten neskôr vyrovnával na 4:4 a trafil aj tyčku súperovej bránky.
Milan Rampáček: „Vedeli sme, že to nebude jednoduché, nestačilo nám ani vedenie 3:0. Ukázali sme veľkú kolektívnu silu, opäť sme mali vynikajúcu partiu na čele s trénerskou dvojicou.“
Jaroslav Martinusík: „Bol to veľmi ťažký zápas. Teraz je už ale všetko jedno, prežívam fantastické pocity a buďte si istý, že titul poriadne oslávime.“


.

BM: Ustekana sobota