Kvalitné dokumentárne filmy venované trvalo udržateľnému spôsobu života, ochrane životného prostredia, zmene v správaní sa človeka k prírode a v neposlednom rade technologickým a procesným inováciám, ktoré vedú k efektívnejšiemu využívaniu zdrojov našej planéty si môžete pozrieť vo štvrtok (15.6.)  v Mestskom kultúrnom stredisku v Senici.

V rámci sprievodného programu “mimo plátna” vám organizátori prinášajú 2 zaujímavé diskusie. Dozviete sa, ako je to s odpadom v Senici a všeobecne na Slovensku, dozviete sa, ako sme na tom s recykláciou a ako to je s udržateľnou dopravou, hlavne s elektromobilitou a cyklodopravou. Taktiež vás čakajú krásne dokumentárne filmy z celého sveta.

 PROGRAM ŠTVRTOK (15.6.):

16:00 MIMO PLÁTNA: ODPADY BOLI, SÚ A BUDÚ, ALE ČO S NIMI?
Odpady sú téma, ktorá sa týka každého jedného z nás. Ako je na tom mesto Senica, čo sa separácie týka, oproti zvyšku Slovenska? Aké sú trendy vo svete? Môžeme aj my prispieť k riešeniu súčasnej situácie? Odborníci na odpadové hospodárstvo radi odpovedia na všetky vaše otázky, porozprávajú aké zmeny nás čakajú, čo robiť s bioodpadom, a v čom spočíva výhoda inteligentných smetných košov. Hostia: Asociácia podnikateľov v odpadovom hospodárstve, Technické služby mesta Senica

17:00 TAM NIEKDE V BANGLADÉŠI

18:00 MIMO PLÁTNA: UDRŽATEĽNÁ DOPRAVA V SENICI
Dopravu využíva každý z nás dennodenne. Významne ovplyvňuje kvalitu života a ovzdušia v rámci mesta. Príďte diskutovať a vypočuť si, aké zmeny sa plánujú v meste Senica. Národný cyklokoordinátor Peter Klučka, ktorý podporuje rozvoj cyklodopravy slovom aj bicyklom, nám porozpráva ako je to u nás a vo svete. Mirety Dian (Zelený bicykel) priblíži úspešný systém zdieľaných bicyklov z Prievidze, Andrea Lacková (Cykloprojekt) predstaví projekt cyklistickej dopravy mesta Senica a spoločnosť Hílek porozpráva o možnostiach elektromobility v meste a jej význame.

19:00 PÚŠTNA RUŽA

19:35 AKO SA ZRODIL PRALES

20:30 BAOBABY MEDZI SÚŠOU A MOROM

Vstup na festival je zadarmo.


.

BM: Kralici