Jediným hráčom, ktorý bol v kádri A – mužstva doteraz v každom jednom ročníku, ktorý FK Senica odohral v najvyššej súťaži, je Róbert Pillár.

Vo štvrtok 15. júna však prišlo po vzájomnej dohode k rozviazaniu hráčskej zmluvy medzi FK Senica a týmto dlhoročným hráčom.

Záujem o jeho služby prejavil účastník najvyššej maďarskej súťaže Mezökövesd Zsóry SE, s ktorým boli predbežne dohodnutý na trojročnej zmluve a takúto zmluvu aj obidve strany podpísali v piatok priamo v Maďarsku. Odchod Pillára bude výrazným oslabením senickej defenzívy.

 

Osem rokov Roberta Pillára v Senici

Robert Pillár prišiel do FK Senica z Bardejova ešte v dorasteneckom veku v auguste 2009 na hosťovanie, ktoré sa po polroku zmenilo na trvalý prestup. Svojou výkonnosťou sa postupne prebojoval z ligového dorastu do kádra A – mužstva a ako 18 – ročný debutoval v najvyššej súťaži, keď v poslednom jarnom kole dostal šancu od trénera Radima Nečasa v Petržalke. Jeho premiéra bola víťazná i gólová, keď sa pod víťazstvo 2:1 podpísal gólom. V tomto zápase hralo až päť odchovancov klubu (ešte Lukáš Bajan, Andrej Petrovský, Adam Kitta a Filip Kučera, ktorý dal takisto gól).

Od nasledujúcej sezóny už bol nepostrádateľnou súčasťou senickej obrany. Jediný zápas vynechal pre drobné zranenie. Jeho výkony neunikli pozornosti zostavovateľov reprezentácie do 21 rokov a za trénera Ivana Galáda odohral deväť medzištátnych stretnutí v najcennejšom drese.

Veľký zdravotný problém nastal v sezóne 2011/12, kedy hneď v prvom zápase jarnej časti sa v zápase s FC Nitra ťažko zranil a takmer rok premaródoval. Po vyliečení bol na hosťovaní v Hradci Králové a aj v Nitre a po návrate bol opäť „tým starým“ Pillárom. V sezóne 2014/15 chýbal iba v jedinom zápase a jeho 9 gólov je na stopéra zrejme unikátnym výsledkom. V senickom drese videl aj jednu červenú kartu. Stalo sa to v zápase Európskej ligy v Salzburgu po druhej žltej karte v samom závere zápasu.

 

Čo si sa dozvedel o svojom novom klube ?

Je to približne rovnako veľké mesto ako Senica, trénuje ho Mikuláš Radványi, býv. tréner Myjavy a pôsobia tam aj ďalší hráči zo Slovenska, slovanista Dávid Hudák, Žilinčan Dominik Fótyik, Peter Šulek z Myjavy a Jakub Brašeň z Dun. Stredy. Brankárom je tam Tomáš Tujvel, ktorý chytával aj v Senici. Rečovú bariéru teda pociťovať nebudem, s ďalšími sa dohovorím po anglicky, no určite sa postupne na mňa „nalepia“ aj maďarské slová.

 

Ako spomína Robo Pillár na svoje pôsobenie v Senici ?

Na Senicu nemôžem mať iné ako pekné spomienky. Veď som tu strávil takmer tretinu svojho života. Prišiel však čas sa posunúť o etapu ďalej.

 

Ktoré ročníky boli podľa teba najúspešnejšie ?

Výborný bol prvý rok s trénerom Grigom, kedy som začal hrať pravideľne, vybojovali sme Európsku ligu. S trénerom Hapalom sme hrali finále Slovnaft Cupu, ako aj za trénera Kostelníla. Boli tu výrazné futbalové osobnosti, ktoré nás mladých vedeli usmerniť.

 

Aká by si zhodnotil ostatnú sezónu na Záhorí ?

Jesenná časť nebola z našej  strany najlepšia, no v jarnej časti sme sa pevne zomkli. Vytvorili sme jednu z najlepších partií, aká tu za môjho pôsobenia bola a ani výsledky neboli najhoršie.

 

Budeš aj v Maďarsku sledovať výsledky Senice ?

Určite budem výsledky Senice sledovať podrobnejšie ako iných mužstiev. Veď tu mám stále množstvo priateľov, nielen medzi futbalistami. Ostanú mi krásne spomienky.

 

Je šanca tvojho návratu na Záhorie ?

K tomu sa vyjadriť je teraz veľmi ťažké, veď teraz iba odchádzam. Odpoviem často používanou frázou „nikdy nehovor nikdy.“


.