Aktualizované: Požiar lesa medzi obcami Jakubov a Láb sa podarilo dnes (29.6.) ráno lokalizovať. Momentálne zasahuje na mieste 150 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so 70 kusmi techniky, uviedlo operačné stredisko hasičov.

Foto: Peter Žužič Fotograf

Podľa vyjadrenia starostu obce Láb Mariána Moravčíka zo stredy zasiahnutá bola plocha s rozlohou približne 30 hektárov.

Foto: Jacky Eckerová

Medzi obcami Jakubov a Láb na Záhorí horí les. Už niekoľko hodín sa ho snaží likvidovať viac ako stovka profesionálnych a dobrovoľných hasičov, plamene pomáha hasiť aj vrtuľník letky Ministerstva vnútra SR.

Foto: Peter Majzún

Podľa starostu obce Láb Mariána Moravčíka je zasiahnutá plocha s rozlohou približne 30 hektárov. “Požiar sa šíri smerom na Plavecký Štvrtok, žiaľ, pomáha tomu aj silný vietor,” uviedol Moravčík.

Foto: Jozef Sedlák

Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru sú na mieste profesionálni hasiči z Malaciek, Pezinka a Bratislavy, rovnako i členovia dobrovoľných hasičských zborov z Lozorna, Veľkých Levár, Malých Levár, Gajár, Plaveckého Štvrtka, Zohora a mnohých ďalších. K dispozícii majú 70 hasičských zdrojov, ďalšia technika by podľa Farkasovej mala prísť z Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Foto: Dominika Privrelová

“Na mieste udalosti je riadiaci štáb,” dodala. Povolené boli aj dobrovoľné hasičské zbory z okresu Senica. 

Foto: Jozef Sedlák
Foto: Jozef Sedlák
Foto: Jozef Sedlák

.

BM: Ustekana sobota