Po úspešnom prvom ročníku súťaže Všetci na bajk, súťaž pokračuje aj toto leto. Táto neobvyklá súťaž sa ovládaná pomocou aplikácie a motivuje športovať, spoznávať zaujímavé miesta – využívať svoj voľný čas zážitkovo. Usilovných cyklistov na konci leta odmení bicyklami a inými lákavými cenami.

Mobilná aplikácia je dielom vydavateľstva DAJAMA, ktoré už dve dekády svojimi knihami inšpiruje turistov a cyklistov objavovať najkrajšie miesta na Slovensku. Za myšlienkou zrodu stojí Daniela Kollárová, organizátorka súťaže: „Appku sme vytvorili s cieľom ukázať ľuďom, aké zaujímavé miesta u nás máme, povzbudiť ich, aby strávili leto na bicykli a spoznávali svoju krajinu.“

Aplikáciu Všetci na bajk si od minulého roka stiahlo zdarma už viac ako 2 500 fanúšikov. V pilotnej verzii zahŕňala viac ako 200 miest a objektov v Bratislavskom kraji vhodných pre cykloturistiku.

Organizátori súťaž posunuli  ďalej – k Bratislavského kraju pribudne Trnavský.  Daniela dodáva: „Pribudnú aj rôzne nové kategórie – kategória jednotlivec sa rozdelí na mužov a ženy a vyhrať bude môcť aj ten, kto strávi čo najviac dní na bicykli.. Aplikácii sa rozšíri o viac ako 250 miest, kam sa dá dostať na bicykli, takže inšpiráciu na cyklovýlety a zaujímavé miesta pre cyklistov hľadajte určite tu.  

Známe aj neznáme

V aplikácii určite nechýbajú známe cyklo destinácie ako Baťov Kanál v Skalici, Vyhliadka Šianec v Hlohovci či Biely Kríž nad Bratislavou. Ale vedeli ste napríklad, kde sa nachádza Opatovské jazierko alebo Lošonský háj? Pomocou aplikácie objavíte pekné miesta, cyklotrasy, vyhliadky, užitočné lokálne servisy či bufety, ktoré stoja za to. A preto sa oplatí sadnúť na bicykel.

 

Súťaž pre každého

Súťaž je určená nielen pre výkonnostných športovcov, ale rovnako aj pre rekreačných cyklistov a  rodiny s deťmi. Pravidlá sú nastavené tak, že vyhrať môže každý.

Súťaží sa  cez stiahnutú aplikáciu na Androidy aj iPhony. Ak ste sa rozhodli zapojiť do súťaže, je potrebná registrácia a uhradenie štartovného. Súťažiaci tak získajú štartovací balíček s hodnotnými  predmetmi a darčekmi. Potom už príde na rad zábava, bicyklovanie a zbieranie bodov. Vyše 400 miest na území Bratislavského a Trnavského kraja, ktoré môžete začať objavovať. Aplikácia však funguje aj na úplne bezplatnej báze, slúžiac ako inšpirácia na letné cyklovýlety.

Víťaz z minulého roka, Juraj Ozimy: „Ak chce človek spoznať krajinu a navštíviť zaujímavé miesta, o ktorých niekedy ani netušil, aj keď ich má priamo za domom, tak toto je ten najlepší spôsob. A ak je človek naozaj rýchly, výhry rozhodne stoja za to.“

Súťaž končí až 17. 9. 2017. Ceny budú odovzdané na septembrovom celodennom cyklo podujatí Na bajku do mesta.
Link na stiahnutie aplikácie z Google PlayApple Store

Záhorí.sk je mediálnym partnerom spoznávania Záhoria.


.

BM: Festival Záhrad