Plavec Seničan Juraj Hlávek je počas leta v Južnej Karolíne v rámci pobytu Work and Travel ako plavčík. Nezaháľa ani tu a udržuje sa stále v kondícii. S kolegami plavčíkmi sa zúčastnil (12.-13.7.) plavčíckych pretekov východného pobrežia USA – East Coat Rescue Competition 2017 v Jacksonville.

 

Medzi desiatimi zúčastnenými tímami bol aj City of North Myrtle Beach z Južnej Karolíny, v ktorom štartoval Juraj Hlávek. V jednom tíme je spolu 10-20 pretekárov, ktorí súťažia v disciplínach zameraných na simulácie rozličných záchran v oceáne. Pri “lane line” musí záchranár doplávať k topiacemu sa s plavákom pričom na breh ich ťahajú na lane ďalší dvaja záchranári. Spoľahnúť sa sám na seba musí pri zachraňovaní záchránar v disciplíne “Rescue race”, kedy dopláve k obeti a sám ju vytiahne na breh.

 

Tím City of North Myrtle Beach z Južnej Karolíny

 

Plavčícke preteky majú aj športové disciplíny. V jednej z nich “run-swim-run” (100-300-100m) sa Juraj umiestnil s medajlou na 5. mieste. “Pokazil som východ z oceánu na pobrežie a predbehli ma štyria pretekári, stratu som už nedokázal stiahnuť. Plavčici boli naozaj dobre kondične pripravení vo vode aj na súši,” povedal Juraj pre Záhorí.sk.

 

Pome dokazat ze nemozne je mozne tomu ver ze ano ? EARN YOUR SALT/ 4x 100 #rescuecomp

Príspevok, ktorý zdieľa Juraj Hlávek (@juraj.hlavek),

 

Po ukončení pretekov nasledovala after party, kde sa vymenili plavky za košele, oslavovali sa úspechy z dlhých dvoch dní a prebehlo vyhodnotenie. “Som veľmi rád, že som sa ako plavčík dostal na takéto podujatie, bolo to pre mňa prijemným spestrením pobytu v USA,” dodal Juraj.

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota