Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na piatok (4.8.) výstrahu tretieho stupňa pre vysoké teploty dosahujúce až 39 °C.

Foto: Jakub Matejovič, Záhorí.sk

 

Na Záhorí sa miestami očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 38 – 39 °C. Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

 

Nezabúdajte na pitný režim. Dospelý človek by mal denne vypiť viac ako 2 litre vody. Odporúča sa piť nesladené a nesýtené nápoje, najlepšie čistú vodu a vyhýbať sa alkoholu a energetickým nápojom. Hneď z rána vyvetrajte dom/byt a zatemnite okná roletami a žalúziami, aby ste zabránili prenikaniu slnečných lúčov. Počas horúčav sa musia mať na pozore hlavne deti, starší a chorí ľudia –  nevykonávajte namáhavé telesné aktivity.

 

“Polícia apeluje na vodičov, aby jazdili s ohľadom na horúce dni, nezabúdali na pitný režim a pri prekonávaní dlhších vzdialeností treba pamätať na častejšie prestávky.” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Ako a kde budete tráviť tropické dni? 


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota