Občianske združenie Zámok Hlohovec a obec Chtelnica Vás pozývajú na Tereziánske slávnosti, ktoré sa uskutočnia v sobotu 5.augusta. Kaštieľ otvorí svoje brány prvý augustový víkend od jedenástej hodiny do polnoci, kedy sa zastaví v čase v dobách dávnominulých. Počas slávností ožije Mária Terézia, ktorá návštevníkov privíta v sprievode na koči. Kto by nechcel byť pri tom?

Slávnosti prinesú bohatý kultúrny program, pričom na svoje si prídu aj najmenší návštevníci tohto podujatia. Zaujímavý bude už samotný vstup pre deti na túto akciu. Vstup zdarma získajú deti, ktoré budú vysoké do výšky meča. Takéto meranie sa uskutoční hneď pri vstupe.

Pripravené sú pre nich počas celého podujatia dobové atrakcie, historický kolotoč, šliapacie káry, maľovanie na tvár, lukostreľba a vychýrená dobrodružná cesta rytierov.

Cesta rytierov pozostáva zo splnení nasledujúcich desiatich úloh:
– Dobíjanie hradu s baranidlom
– Pohyblivé koly
– Triafanie kopijou do kruhov
– Štítová stena
– Lukostrelecká aréna- pre deti aj dospelých
– Trénujeme taktiku – kolky
– Stínanie draka
– Hod kruhmi na koly
– Šermiarska aréna s penovými mečmi
– Zbrojnica – zbrane, detské brnenie, možnosť obliecť sa a odfotiť sa ako rytier

Až po ich zvládnutí budete pasovaný za rytiera!

 

Nielen detskú dušu potešia počas celého dňa remeselné dielne, remeselné trhy a možnosť chutného občerstvenia dobovej kuchyne . Návštevníci podujatia sa môžu tešiť na veľké lákadlo o 14:00, historický sprievod Márie Terézie. Súčasťou sprievodu budú významný šľachtici, ktorí dali postaviť Chtelnický kaštieľ, do sprievodu sa však zapoja aj ďalšie významné osobnosti. Následne sa davom na koči prejde Mária Terézia aj s Erdődyovcami. Táto časť programu bude trvať dve hodiny.

Budete si môcť tiež vychutnať divadelné predstavenie, historickú povesť o kontese, ktorá sa zaľúbi do horára, v podaní divadla „Och“ s veselohrou Príbeh Kontesy.

 

Pripravená je bohatá tombola vstupeniek a koncerty domácich skupín. Po losovaní tomboly po ôsmej hodine bude patriť pódium do polnoci country kapele Jako Kedy z Dubovan. Nájdeme tu napríklad košikárov, drotárov, stolárov, čipkárku či kováčov.

 

PROGRAM
11.00 – Slávnostné otvorenie
11.45 – Hudobný koncert BANU
12.45 – Hudobný koncert LÍVIA DOLEŽALOVÁ a band
14.00 – Historický sprievod – ukážka boju s Turkami, dobové tance SAFIRAH a SALTARELLO, predstavenie členov rodu Erdődy, príchod Márie Terézie
17.00 – Divadelné predstavenie „KONTESA“ v podaní hercov z divadla OCH
18.30 – Hudobný program – Vážna hudba v podaní Gabika Drgoňová a kolektív
19.30 – Hudobný koncert TREPETHE
20.30 – Tanečná zábava s kapelou JAKO KEDY
Pri zakúpení vstupenky získate automaticky aj lístok na TOMBOLU.

 

Vidíme sa na nádvorí! Tešíme sa na Vašu účasť.


.
Toto je čítané

BSK ocení rodáka zo Zohoru, národného umelca Albína Brunovského

Akademický maliar a tvorca poštových známok SR, venujúci sa oceľorytine Martin Činovský,…

BM: Ustekana sobota