Zastupiteľstvo Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na svojom júlovom zasadnutí schválilo dotácie v celkovej výške 77 700 EUR.

Poslanci kraja podporili dokopy 37 projektov, z nich sa niektoré budú realizovať aj v obciach okresu Malacky. Ide napríklad o výstavbu multifunkčného ihriska pre obce Pomoravia v obci Láb. BSK prispeje na výstavbu sumou 3000 eur. V Plaveckom Mikuláši budú môcť za rovnakú sumu vďaka BSK rozšíriť športové ihrisko. Projekt sterilizácie populácie túlavých psov a mačiek v problémových komunitách, ktorý realizuje Sloboda zvierat odštartuje v Plaveckom Štvrtku. BSK prispel na pilotný projekt sumou 2.000 eur.

Zoznam podporených projektov je zverejnený na stránkach BSK. V kraji je najväčší problém s túlavými psami práve v obci Plavecký Štvrtok, kde v rómskej osade a jej blízkom okolí podľa odhadu aktivistov žije asi 150 psov. Sterilizáciu túlavých zvierat v tejto lokalite chce podporiť aj zdravotnícka divízia amerických leteckých síl. Američanov projekt zaujal a ako uviedla Březinová, ak splnia podmienky Američanov pre finančnú podporu, tak tí uhradia časť nákladov na sterilizáciu zvierat v Plaveckom Štvrtku.

Uverejnené v mesačníku Záhorí


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota