Obec Čáry v spolupráci s Jednotou dôchodcov Slovenska (JDS) Základnou organizáciou (ZO) Čáry a Poľovným združením (PZ) Čáry usporiadali druhý ročník Turistického pochodu Čáry 2017 na počesť 73. výročia SNP.

 

Čáranky pripravené vyraziť na trať

 

Začínalo sa pri chate PZ Čáry, kde prebehla registrácia a každý obdržal účastnícky list, s ktorým sa preukázal na kontrolných stanovištiach. Usporiadatelia pripravili pre účastníkov dve trasy, 12 a 25 – kilometrovú, každý podľa vlastného uváženia a síl si vybral tú svoju. Obidve trasy boli nenáročné, rovinaté, viedli okolitou prírodou a lesom. Hoci boli perfektne farebne označené, nepriaznivé nedeľné počasie narobilo „paseku“ a niektoré značky zničilo. Napriek tomu sa každý šťastlivo dostal do cieľa.

 

25 km pred nimi

 

Po krátkom úseku v obci účastníci minuli pekne upravený kostol a dostali sa k Magic Ranchu. Po troch kilometroch sa dostali k pomníku svätého Huberta, patróna poľovníkov, kde bolo prvé kontrolné stanovisko. Druhá kontrola bola pri Smolinskej hájenke, kde bola aj “občerstvovačka.“ Na tomto mieste sa trasy delili. Tí, ktorí si vybrali kratšiu trať, sa vybrali na spiatočnú cestu, i keď nie po tej istej ceste. Dlhšia viedla k odpočívadlu Šugarov kríž a na Ostrý vrch v Gbeloch, kde občerstvovanie zabezpečil náš rodák Alexander Kollár Damara z klubu Gbelskí Strýci.

 

Partia Nordic Walking z Rohožníka

 

Po návrate k chate PZ Čáry, každý obdržal účastnícky diplom a bolo prichystané bohaté občerstvenie. Účasť bola pestrá, od najmenších detí, mládeže, strednej generácie až po seniorov. Atmosféra na trati bola vynikajúca, všetci sa pri stretnutí navzájom povzbudzovali, prehodili priateľské slovo.

 

Štartovali aj čáranskí učitelia

 

Po záverečnom sčítaní účastníkov ostali predseda JDS ZO Čáry Marián Halás a vedúca turistického oddielu Slávka Královičová v príjemnom šoku. 106 účastníkov z prvého ročníka bolo vysoko prekročených. Priamych účastníkov bolo 131, spolu s organizátormi sa toto čáslo vyšplhalo na 154. Zúčastnili sa turisti Bratislavy, Senice, Šaštína, Kútov, Gbelov, Borského Mikuláša, Smolinského, Petrovej Vsi, Čárov a premiérovo aj KST Sobotište na čele s ich predsedom Jánom Oravcom. Početná bola aj skupina Nordic Walking z Rohožníka, ktorá to na chate aj pekne na hudbu DJ Milana Ozábala roztancovala.

 

Na ostrom vrchu v Gbeloch

 

Všetci účastníci vyslovili presvedčenie, že v tak peknej akcii by bol hriech nepokračovať aj v ďalších rokoch. Veríme, že v Čároch sa stretneme aj o rok a ešte vo väčšom počte.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota