V sobotu, 9. septembra, sa hradným areálom na Červenom Kameni rozoznejú tóny tej najlepšej slovenskej a českej muziky. O vynikajúci hudobný záver leta sa na festivale Slovenské hrady postarajú Richard Müller, IMT Smile, Olympic či Arakain s Luciou Bílou a mnohí ďalší.

 

 

Po úspešnej šnúre letnej festivalovej série Hrady CZ v Čechách a na Morave, prichádza už po druhýkrát aj na Slovensko letný kultúrny festival Slovenské hrady.

 

Ten okrem nezabudnuteľného hudobného zážitku prináša aj možnosť spoznať našu históriu, a to či už prehliadkou hradu Červený Kameň zahrnutú v cene festivalovej vstupenky či v rámci viacerých sprievodných podujatí a atrakcií. Tú pravú, či už historickú alebo modernú atmosféru podujatia môžu dotvoriť v rámci karnevalovej súťaže svojimi maskami aj samotní návštevníci.

 

 

Festivalový areál sa otvorí dopoludnia od 10.30 h a už o hodinu na to sa rozozvučia účinkujúci na dvoch pripravených pódiách. Postupne sa predstavia napríklad víťazi internetového hlasovania o účasť na festivale – kapela Instinct či talentovaná pesničkárka Mirka Miškechová. Nasledovať budú koncerty speváka Tomáša Klusa, kapely Bod Omylu, legendárneho Olympicu a potom i domácej skupiny Korben Dallas.

 

 

Podvečerný program o 17-tej načne nezameniteľné spojenie Lucie Bílej a kapely Arakain, ktorých vystrieda raper Majk Spirit a neskôr i kapely Desmod, Zoči Voči, IMT Smile alebo ženská heavyrocková kapela The Agony. Vrcholom festivalového večera na Červenom Kameni bude po jedenástej hodine večer koncert Richarda Müllera.

 

 

Vstupenky na túto jedinečnú hudobnú rozlúčku s letom v unikátnom prostredí areálu hradu Červený Kameň sú stále k dispozícii. Prostredníctvom portálu Predpredaj.sk, ešte do piatka 8. septembra, stále za zvýhodnenú predpredajovú cenu 22 eur. V sobotu, priamo na mieste, budú k dispozícii vstupenky v cene 25 eur. Organizátori pripravili aj zvýhodnené ceny vstupného pre deti v sprievode rodičov či seniorov.

 

 

Všetky dôležité informácie pre návštevníkov, ako aj aktuálne správy o účinkujúcich, sú dostupné na stránke www.slovenske-hrady.sk.


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota