Futbal je síce hra kontaktná, no keď to hráči preženú, udeľujú sa červené karty. Tak tomu bolo aj v nedeľu (3.9.) počas majstrovského zápasu Čáry – Sekule. Hráči idú po obdržaní červenej karty do šatní a na zápas sa už môžu pozerať len z tribúny… To k futbalu patrí.

 

Koláž 123rf.com

 

K futbalu však nepatrí, aby vďaka zlyhaniu usporiadateľskej služby zobrali priebeh zápasu do rúk diváci a zaútočili na hráčov i realizačný tím súpera. Takto predčasne skončil nedeľný zápas Čáry – Sekule, kedy dvadsiatka domácich fanúšikov napadla hráčov i lekára Sekúľ. Dokonca v snahe rozdať čo najviac rán sotili aj domáceho hlavného usporiadateľa. Chuť udrieť si bola asi väčšia ako dopozerať zápas, napriek tomu, že domáci viedli 3:2.

 

Odsúdeniahodný čin je, ak sa k fanúšikom pridá aj trenér domáceho mužstva a rozhodne sa učiť hráčov namiesto do lopty kopať do súpera na zemi.

 

Rozhodovať o priebehu futbalového zápasu by mali góly v sieti pod dohľadom rozhodcov, ktorí ak treba usmernia hru. Ak si chce niekto merať sily použitím pästí, existuje dosť športov, v ktorých sa dokáže sebarealizovať.

 

Takéto počínanie vrhá zlý tieň, na aj tak už čoraz menej navštevované futbalové zápasy. Zoberiete nabudúce svoje dieťa na takýto zápas, aby ste mu ukázali ako inak by mohol tráviť svoj voľný čas, alebo budete radi, že sedí v bezpečí doma pri počítači?

 


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota