Ropná veľmoc Spojené arabské emiráty ponúka pre obyčajného našinca to, čo by inde hľadal len ťažko – preniesť sa do sveta ako z rozprávky Tisíc a jedna noc. Pýchou je Dubai, kde sa okrem mnohých luxusných hotelov, obchodných centier a nádherného arabského mora nachádza aj najvyššia budova sveta Burj Khalifa a najväčšia fontána, ale i rôzne iné lákadlá pre turistov.

Jedným z letných lákadiel je festival Dubai Summer Surprise určený nielen pre laickú a odbornú verejnosť ale predovšetkým pre rodiny s deťmi.

Tento rok sa festivalu zúčastnili i deti zo skalickej tanečnej skupiny Taxis a veru zaujali. V arabskom svete si získali srdcia fanúšikov, ktorí kvôli ich vystúpeniam cestovali na rôzne miesta, o fotografie s tanečníčkami a tanečníkom bol obrovský záujem ktorý zaregistrovala i dubajská televízia, ktorá si vystúpenia tanečnej skupiny Taxis prišla viackrát zaznamenať a odvysielala ich s veľmi pozitívnym ohlasom. Z mladých tanečníkov sa na pár dní stali miestne „celebrity“. Absolvovali 36 vystúpení počas celého podujatia a tancovali i v exotických podmienkach – na pláži pred 7 hviezdičkovým hotelom Burj Al Arab.

Samotní tanečníci zažili počas 16 dní v Dubai obrovské množstvo zážitkov, na ktoré určite tak skoro nezabudnú. I v tropických horúčavách – 45 stupňov v tieni skúsili divokú jazdu po púšti, návštevu múzea, či jazdu na ťavách. Na miestnom trhu si zakúpili dubajské látky na nové kostýmy.

Je pozitívne, že v čase kedy mladých ľudí trápia problémy rôznych rozmerov sú i takí, ktorí robia svojej krajine pozitívne meno tým najvhodnejším spôsobom – svojou šikovnosťou, tanečným umením slovenským srdcom a krásnym úsmevom.

Radovan Michalov 0911 414 886, Dominika Michalková 0903 300 031

Uverejnené v mesačníku Záhorí


.
Toto je čítané

Kedy je pružná lepiaca malta nenahraditeľná?

Pri lepení obkladov či dlažby sa určite oplatí nepodceniť výber vhodného lepidla.…

BM: Ustekana sobota