Baví ťa pomáhať ostatným? Tak sa zapoj do najväčšej dobrovoľníckej akcie v našom meste. Senický týždeň dobrovoľníctva (STD) bude už po siedmi raz pomáhať v meste.

 

 

Odštartuje v nedeľu  17. 9. symbolickou nočnou jazdou Night Ride a hneď na druhý deň pondelok ráno budeme s dobrovoľníkmi odmeňovať rannou kávou každého, koho stretneme na bicykli, pretože aj tento rok sme STD spojili s Európskym týždňom mobility.

 

Každoročne dobrovoľníci navštevujú Zariadenie Sociálnych Služieb v parku a spríjemnia im deň. Tento rok sme sa rozhodli zobrať klientov na výlet. A nie hocijaký. Pôjdu sa pozrieť na dostihové kone do Čáčova. Bude to pre nich zážitok, keďže niektorí už zopár rokov neopustili priestory zariadenia. A nie len pre klientov. Dobrovoľníci si každý rok od nich odnesú pocit zadosťučinenia, keďže vidia nefalšovanú radosť, ktorú klientom každá ich návšteva spraví.

 

Najväčšie podujatie týždňa „Dobrovoľníci deťom“ bude prebiehať v stredu od 13:30 pri DAVE, kde bude o zábavu postarané s Cvč Stonožka Senica, Študentský parlament Senica, Cool School Senica, Gooal Academy Senica-pohybový program, KOZEL – Klub ochrancov zelene. Pre deti bude pripravené stanovište na tulivakoch, trošku pohybu, vzdelania o prírode, ale aj skákania v nafukovacích hradoch LUXOR Senica. A so šikovnými deťmi vytvoríme kamienkovú záhradu dobrovoľníctva. Kedže o deti bude postarané, tak sa rodičia môžu zapojiť do akcie „Nie je nám jedno“ v rámci ktorej budú dobrovoľníci čistiť DAV, jeho okolie aj detské ihrisko.

Vo štvrtok bude po celý deň MHD zdarma a tak sa môžte odviezť zadarmo napríklad aj do Kunova a pomôcť dobrovoľníkom s výsadbou živého plota pre Svetluška Denný Stacionár.

 

A v sobotu 23. 9. pozývame každému kto sa nebojí skúsiť niečo nové a prekonať svoje limity. Zožeň ďalších troch „zdatných“ kolegov či kamošov a prídi na adrenalínový pretek Hecni sa. Bude pripravená 5 km trať s 12 prekážkami. Nejde o žiadny ťažký Spartan. Prekážky zvládne aj menej zdatný pretekár. Hlavným poslaním je zabaviť sa, stmeliť kolektív a oddýchnuť si od pracovného nasadenia. Tímy budú štvorčlenné a štartovné za tím 40 EUR (v cene štartovného budú tričká, medaile a občerstvenie). Min. vek je 16 rokov. Ďalšie info na: www.hecnisa.eu

 

Nezabudni do každého dňa v rámci STD sa môže zapojiť ktokoľvek, kto má chuť pomáhať a spraviť niečo pre svoje mesto.

 

Zhrnutie týždňa
Nedeľa – Night Ride – 19:00 (JAM Sport)
Pondelok – Ranná káva – 6:30 – 8:00 (park pri CVČ)
Utorok – Junior seniorom (výlet ku koňom)- 9:30 – 11:00 (Zariadenie Sociálnych Služieb)
Stredu – Dobrovoľníci deťom a Nie je nám jedno – 13:30 – 17:00 (okolie DAVu)
Štvrtok – MHD zdarma a výpomoc vo Svetluške – od 14:00 (Svetluška Denný Stacionár)
Sobota – Hecni sa – 13:00 (Spoločenský dom Kunov)


.

BM: Ustekana sobota