Slovenská stolnotenisová liga vozičkárov má za sebou už päť kôl a na jej čele sa bezpečne usadil Peter Mihálik z Radošoviec.

Tento bývalý futbalista SH Senica po dvoch druhých miestach v Hlohovci a v Kováčovej ďalšie tri turnaje suverénne vyhral, keď v Bratislave, v Ružomberku ani v Hlohovci neprehral ani jeden zápas a odsunul za seba nielen olympijského víťaza Jána Riapoša, ale aj svojich reprezentačných kolegov Andreja Mészárosa a Borisa Trávnička, bývalého reprezentanta ČR, ktorý po získaní slovenského občianstva sa stal jeho kolegom v reprezentačnom družstve Slovenska v družstve TT4.
 

V Hlohovci presvedčivo bez straty setu vyhral svoju skupinu a cez vyraďovacie kolá takisto prešiel bez zaváhania, keď v semifinále zdolal Mészárosa a vo finále Trávnička (zdolal ho aj v skupine).

Poradie

  1. Peter Mihálik, 41 b
  2. Trávniček, 25 b
  3. Mészáros, 17 b
  4. Ludrovský, 14 b
  5. 5. Riapoš

Viacnásobný majster Slovenska a dvojnásobný účastník Paralympijských hier (Peking, Londýn) Peter Mihálik má pred novembrovým záverečným kolom v Prievidzi nedostižný náskok a s predstihom obhájil svoje minuloročné prvenstvo.

 

Peter Mihálik víťazom Czech Open 2017

V Ostrave sa v dňoch 7. – 9. septembra uskutočnil turnaj Czech Open 2017 v stolnom tenise telesne znevýhodnených športovcov, na ktorom štartovalo osem slovenských reprezentantov. 

 

A práve jediný zástupca Záhoria Peter Mihálik z Radošoviec tu dosiahol najväčší úspech, keď v súťaži jednotlivcov sa stal víťazom kategórie TT4, keď v semifinále zdolal aj svojho reprezentačného kolegu Andreja Mészárosa.
 

Mihálik sa výrazným podielom zaslúžil aj o druhé miesto Slovenska v súťaži družstiev, keď Slováci v zložení Mihálik, Mészáros, Trávníček vo finále podľahli kombinovanému mužstvu Poľska a Chorvátska 1:2.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota