Rozkopaná časť križovatky Cesty mládeže s Hviezdoslavovou ulicou je už minulosťou. Diera po plynároch, ktorá komplikovala prejazd týmto úsekom, je po oprave plynárenského potrubia dočasne zaasfaltovaná.

 

 

Rozkopávka na novozrekonštruovanej Ceste mládeže v križovatke s Hviezdoslavovou sa objavila koncom júna. Vedenie mesta dostalo informáciu, že cestu rozkopali plynári, konkrétne firma Mimago poverená spoločnosťou SPP-distribúcia, údajne kvôli úniku plynu.  Keďže mesto o tom vopred nevedelo, dôrazne trvalo na finálnej úprave a oprave súvislou vrstvou asfaltu. Súbežne s tým iniciovalo rokovania o možnosti mimosúdnej dohody, keďže v opačnom prípade by žalovalo dodávateľskú spoločnosť Mimago za rozkopávku bez vedomia mesta.
Zásadný posun nastal po osobnom rokovaní primátora mesta s generálnym riaditeľom SPP – distribúcia. Jeho výsledkom je dohoda o novom vyasfaltovaní celej križovatky Cesty mládeže s Hviezdoslavovou ulicou. Ešte predtým plynári v tejto časti kompletne opravia plynové potrubia. Primátor a generálny riaditeľ SPP-distribúcia sa zároveň dohodli, že na začiatku Cesty mládeže (pri pohostinstve Helták) postavia plynári novú regulačnú stanicu. Vďaka tomu sa bude môcť odstaviť staré plynové potrubie a predíde sa tak ďalším rozkopávkam v ceste. SPP-distribúcia preto pozastavila svoje ďalšie plány na rozkopanie Cesty mládeže v úseku Záhorácka – Hviezdoslavova.


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota