Na operačné stredisko OR HaZZ v Senici bol v nedeľu 19. septembra 2010 o 01:14 hod. nahlásený požiar kôlne v Senici, časť Čáčov. Na miesto udalosti boli vyslaní traja príslušníci z hasičskej stanice Senica s technikou.

Jednotka po príjazde na miesto udalosti zistila, že horí hospodárska budova. Prieskumom bolo zistené, že požiarom je zachvátená celá drevená konštrukcia strechy. Požiarom bola takisto zachvátená drevená kôlňa vedľajšieho domu. V blízkosti sa nachádzali dva rodinné domy a ďalšia hospodárska budova. Na lokalizáciu bol nasadený vysokotlaký prúd a 1C prúd.

Veliteľ zásahu požiadal o ďalšiu techniku zo základne. Na miesto udalosti boli vyslaní dvaja príslušníci s technikou T 815 CAS 32. Po príjazde na miesto udalosti bol vytvorený ďalší 1C prúd. Jednotka pri hasebných prácach rozoberala konštrukcie, ochladzovala okolité budovy a priestranstvo.

Likvidáciu požiaru jednotka ukončila o 02:43 hod. Po dokončení rozoberania konštrukcií bol zásah ukončený a jednotka sa o 04:00 hod. vrátila na základňu. Majiteľovi vznikla škoda vo výške 4 200.- Eur. Príčinou vzniku
požiaru bola technická porucha na elektrinštalácii.

Ivan Peťko


.

BM: Kralici