Máte radi dobrodružstvo, adrenalín a zimné športy? Tak práve pre Vás je pripravený ďalší ročník filmového festivalu SNOW FILM FEST 2017, ktorý zavíta aj do Dojča, Malaciek a Skalice.

 

 

  • 4.11. Penzión u TATU Dojč

  • 22.11. Kino Záhoran Malacky

  • 28.11. Cinemax Skalica

 

Od októbra do decembra zavíta do všetkých českých i slovenských regiónov celovečerné pásmo špičkových filmov o zimných športoch a dobrodružstvách. Program obsahuje 7 starostlivo vybraných filmov – finalistov zo zahraničných festivalov a domácich produkcií. Na svoje si prídu hlavne milovníci čerstvého prašanu, horských velikánov, psích záprahov a arktickej divočiny.

 

 

O čom sú tohtoročné filmy?

Legendárna dvojica liptovských skialpinistov Dušan Trizna a Milan Madaj, zanechala v 90. rokoch v pretekárskom skialpinizmenezmazateľnú stopu na Slovensku aj v zahraničí. Skromní horali, trochu nedocenení sú hlavní hrdinovia vo filme Obyčajní chlapci pod režisérskou taktovkou Rasťa Hatiara.

 

 

Obyčchlapci2

 

Na jednej strane výšková choroba a strašná búrka, na druhej strane nedotknutá, divoká a ohromujúca krása najodľahlejších miest sveta. Človek mieni, príroda mení. Štyri roky sa pokúšal protagonist a režisér v jednej osobe Jonathan Griffith vyliezť na vrchol hory Link Sar v pohorí Karakoram, no bez úspechu. Podarí sa mu piaty pokus? To uvidíte vo filme Výstup na Link Sar.

 

link sar4

 

Film Dog Power je príkladom jedinečnej väzby medzi človekom a zvieraťom a ich spoločnej radosti z pohybu. V jeden okamih si len ty a tvoj štvornohý parťák. Ženie vás túžba byť najlepší. Ani jeden z vás nepoľaví pokiaľ sa nedostane na dno svojich síl.

 

Treskúci mráz. Sneh. Ľad. Tma. Vlci. Samota. Eufória. Kríza. Naplnenie. Jediné pravidlá – pravidlá divočiny. Taký je jeden z najdrsnejších závodov našej planéty – Yukon Artic Ultra. Film Ven(ca) je reportážou z náročného preteku a zároveň pohľad do duše extrémneho športovca Honzy Franckeho.

Manitoba, Canada --- Aurora Borealis in Manitoba --- Image by © Daniel J. Cox/Corbis
Manitoba, Canada — Aurora Borealis in Manitoba — Image by © Daniel J. Cox/Corbis

 

Mont Forel je so svojou nadmorskou výškou 3 391 metrov druhým najvyšším vrcholom Grónska. Pre skupinu lyžiarov je túžba ho zlyžovať obrovská. Ale niečo za niečo. Pocit viny nie je len o športe a prírode v divokom Grónsku, veľkú úlohu hrá veda, ale aj radosť a zodpovednosť za ľudské konanie v snahe znížiť dopady cestovania na najnižšiu možnú mieru.
GuiltTrip-1

 

John Shocklee žije svoj život presne tak, ako ho to baví. Rozprávka Johna Shockleeho je pozitívna, inšpiratívna a zábavná, je o tom, že žiť svoje sny možno v akomkoľvek veku.
johnshocklee1

 

Neziskový projekt Ski for freedom má za cieľ rozšíriť lyžovanie v Pakistane, poskytnúť potrebné lyžiarske vybavenie a hľadať talenty, ktoré by sa mohli zúčastniť zimných olympijských hier v roku 2022.
ski_freedom_1

 


.

BM: Ustekana sobota