V nedeľu (12.11.) sa konal Memoriál Petra Beleša. Bol to viac ako len bowlingový turnaj. Bola to aj spomienka na nášho spoluhráča a kamaráta. Veľká vďaka patri Janke Beleš, ktorá sa takýmto spôsobom rozhodla uctiť si pamiatku na Petra.

V dvoch plne obsadených kvalifikačných rundách zabojovalo o postup do semifinále celkom 21 hráčov. Hralo sa systémom „aj 9 je strike“. Podľa predpokladu padali vysoké čísla. Kvalifikáciu ovládol Roman Ondrovič s krásnym priemerom 246, na postup do semifinále bol potrebný priemer 193.

Semifinále sa hralo na dve hry od nuly. Dvanásť semifinalistov predvádzalo skvelé výkony a do posledného hodu bojovali o postup medzi najlepšiu šesticu. Najviac sa darilo Dávidovi Hoppanovi, ktorý postupoval do finále z prvého miesta.

 

Finálová hra rozhodla o konečnom poradí. Šiesty skončil Jozef Orth, piatu priečku obsadil Pavol Walter a štvrtý bol Dávid Hoppan. Tretie miesto na stupni víťazov obsadil Roman Ondrovič, druhé miesto si vybojoval Miroslav Irha. Víťazom turnaja sa stal Boris Sloboda, ktorý vo finále zahral najvyššiu hru turnaja 266, a získal tak aj pohár za najvyšší náhod.

Gratulujeme víťazom a ďakujeme všetkým za účasť.

BS


.

BM: Kralici