Ďalšie elokované pracovisko materskej školy hlási HOTOVO! Po niekoľkotýždňovej rekonštrukcii sa skvie v plnej kráse MŠ na Hviezdoslavovej ulici. Okrem nej dostali v nedávnej minulosti nový šat aj pracoviská na Štúrovej, Záhoráckej, Bernolákovej i Rakárenskej. Výzvou pre budúci rok tak zostáva ešte Kollárova.

 

Foto: Stanislav Osuský

 

Kompletnú rekonštrukciu podstúpili oba objekty MŠ na Hviezdoslavovej ulici: dostali novú strechu, okná, zateplenie fasády, nové vstupy, interiér (šatne, podlahy, nátery, sociálne zariadenia). Suma summarum 270 tisíc eur. Mestu pri financovaní pomohli aj partneri. Spoločnosť Financ Progres poskytla 10 tisíc €, Pozagas venoval 33 tisíc. Som spokojný, keď vidím, že peniaze boli dobre investované. Rodičom, ale predovšetkým deťom želám, aby sa tu dobre cítili,“ povedal pri slávnostnom otvorení generálny riaditeľ Pozagasu Ivan Vaškor.
 

Primátor Juraj Říha spomenul všetkých, ktorí sa zaslúžili o rekonštrukciu škôlky: „Ďakujem kolegom z útvaru strategického rozvoja, ekonomického oddelenia a z referátu verejného obstarávania, Rade materskej školy, Komisii pre vzdelávanie mládež a šport, všetkým pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom i finančným partnerom. V neposlednom rade naše veľké poďakovanie patrí rodičom detí za trpezlivosť.“

 

Ako ďalej povedal primátor, od nástupu súčasného vedenia mesta sa do materskej školy investovalo okolo 1 a pol milióna eur, čo predstavuje historicky najvyšší objem peňazí. Mimochodom, keď už sme pri slove „historický“, treba pripomenúť, čo si určite mnohí okoloidúci všimli: na staršej budove MŠ na Hviezdoslavovej ulici zostal historický štýl fasády s retro výzdobou okolo okien. Aj takto symbolicky spájame staré s novým a dostávame sa takpovediac z historickej úrovne do 21. storočia.  „Táto materská škola je krásna, ostatne ako všetky doteraz zrekonštruované pracoviská. Moje poďakovanie adresujem všetkým partnerom a predovšetkým mojim kolegom, že stihli všetko pripraviť na návrat detí do týchto priestorov,“ doplnila riaditeľka MŠ Martina Novotová.
 

Ako sme písali v úvode článku, rekonštrukciu má za sebou päť zo šiestich pracovísk Materskej školy v Malackách. V budúcom roku sa predpokladá komplexná oprava škôlky na Ulici Jána Kollára. V závislosti od množstva zdrojov sa bude ešte treba vrátiť na Štúrovu (interiér) a Bernolákovu (technický pavilón).

 

Ľubica Pilzová


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 1,5 milióna eur na revitalizáciu lesoparku Hájek

V Skalici zrevitalizujú lesopark Hájek aj Mestská búdu. Zámer na tieto projekty…

BM: Ustekana sobota