Na Mikuláša 6. decembra sa sála Domu kultúry v Topoľčanoch stala dejiskom vyvrcholenia najväčšej šachovej súťaže na Slovensku – postupového školského šampionátu – Majstrovstiev Slovenskej republiky základných a stredných škôl. Zúčastnilo sa na nich viac ako 2500 žiačok, žiakov, študentiek a študentov.

 

 

Cez sito okresných a krajských kôl až do celoslovenského finále sa postupne prepracovalo len okolo 110 najlepších hráčov. Vo finále sa tak stretáva úzka špička z jednotlivých krajov, z ktorých viacerí sú viacnásobnými slovenskými reprezentantmi v mládežníckych kategóriách. Na tohtoročných finálových turnajoch sa zúčastnili aj medailisti z majstrovstiev Európy či majstrovstiev Európskej únie.

Po výborných výkonoch v okresnom a následne aj krajskom kole si účasť vo finálovom turnaji zabezpečili aj dve šachistky z Malaciek, Adriana Vozárová zo ZŠ Dr. J. Dérera
a Silvia Fajtáková zo ZŠ na Štúrovej ulici.

Reprezentantky malackého šachu sa v ťažkej konkurencii najlepších šachistiek nestratili, podali bojovný výkon počas celého turnaja, potrápili každú súperku a nedarovali žiadny bod zadarmo. Samotný finálový turnaj sa hral na 7 kôl hracím tempom 2 x 15 min + 5 sek./ťah na partiu podľa pravidiel pre Rapid tempo hry samostatne pre žiakov ZŠ a pre žiačky ZŠ. Konečným výsledkom bolo výborné 11. miesto Adriany a 17. miesto Silvie v konkurencii 28 šachistiek z celého Slovenska. Obom dievčatám patrí pochvala za predvedený výkon, úspešnú a vzornú reprezentáciu školy, mesta, okresu i kraja.
 

P. Ondruš


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota