Pre Senicu bol tento rok turbulentný. Prečítajte si čo sa zmenilo a ako to vníma tím stojaci za aplikáciou na obedové menu ProMenu.sk.

 

V gastronómii, najmä v menších regiónoch prichádza často k zmenám vo vedení reštaurácií. Niektoré priestory vítajú nových majiteľov, iné sa lúčia s pôvodnými. Pre Senicu bol tento rok turbulentný. Čo sa zmenilo a ako to vnímame?

“Mustra” tradičných reštaurácií v Senici zostala nezmenená. Reštaurácie ako Fit-Pit, Jockey Club, Boston, Beer House, Morgen, Malidni, neďaleký Salaš Sobotišťan a pod. patria medzi etablované podniky. V končiacom roku 2017 však pribudli nové reštaurácie.

 

Začiatkom roka 2017 sme zaznamenali prvú zmenu – v hoteli Grand bola otvorená prevádzka s totožným názvom – Grand Restaurant. Majitelia Grand pôsobili v gastronómii už 8 rokov, preto sa rozhodli skúsiť novú výzvu – hotelovú reštauráciu. V reštaurácii stavili na užšiu ponuku, v ktorej si však každý vyberie. Ako sa vám páči v Grand.-e?

 

grand

 

Tradičnú Slovenskú reštauráciu (medzičasom Marína, ktorá sa dlho neohriala) pri Okresnom súde nahradila Babičkina Kuchyňa. Koncept denného menu a palaciniek sa tak vracia do týchto priestorov. Rýchly obed, „podomácky“ pripravené jedlá – ešte ste ani neprišli a odchádzate s plným žalúdkom.

 

Nemožno zabudnúť ani na reštauračný priestor v Obchodnom centre Branč – v súčasnosti tu je reštaurácia s názvom Heidi pod vedením šéfkuchára Miroslava Jagoša. Tématické menu pripravované z čerstvých surovín, príjemná obsluha, kvalitné “a la carte” jedlá – to všetko pod jednou strechou. Jediné, čo je možné reštaurácii vytknúť sú „flexibilné“ otváracie hodiny. Keď nájdete na dverách uprostred týždňa, že je zatvorené, nemusíte panikáriť.  Veríme, že reštauračný priestor v Branči našiel svoje „meno” na dlhšiu dobu (za posledné 2 roky sa menili reštaurácie 4 krát).

 

heidi

 

Posledná zmena, ktorá nastala v Senici, je skrytá pod názvom Fragola. Fragola nahradila pôvodným názvom reštauráciu Arli, nachádzajúcu sa v Hoteli Arli. Môžeme zhodnotiť, že táto zmena bola veľmi príjemná a Fragolu by sme radi odporučili na „SKUS“. Žiaľ sme to nestihli – reštaurácia Fragola už je zatvorená… nastálo.

 

 

Okrem tradičných “kammenných prevádzok” v Senici takmer každý víkend otvára svoje brány Coolňa Burgers&Hotdogs. Už z názvu je zrejmé, čo Coolňa ponúka – burgery a hot-dogy – * hviezdičkovej kvality (pri takmer 80 hodnoteniach) – vždy čerstvé suroviny, vždy nový burger, vždy nový hot-dog… Jediné, čo chalanom z Coolne možno vytknúť je to, že majú vypredané skôr, než sa otvoria brány ich stánku a rada na ich “matroš” je dlhá od križovatky až po OMV. Je pre Vás Coolňa spestrením? Okrem toho, v roku 2018 nás čaká prekvapenie v Senici prekvapenie – Coolňa bistro – tešíte sa?

Ako hodnotíte gastronómiu v Senici a okolí za tento rok vy? Ktorú z reštaurácií navštevujete najradšej?

 

Už teraz vieme, že rok 2018 prinesie minimálne „nový” podnik v priestoroch Arli, a že priamo v Senici pribudne „salaš“. Sledujte tieto zmeny s nami.


.

BM: Festival Záhrad