Dnes v noci sa v americkom Buffale vyvrcholia finálovým zápasom Kanada – Švédsko hokejové majstrovstvá sveta kategórie do 20 rokov.

Marián Studenič č.12

 

Svoje zastúpenie tu malo aj Záhorie a dokonca dvojité. Ako hráč to bol skalický odchovanec Marián Studenič, pre ktorého to bol už druhý šampionát v tejto kategórii a možno povedať, že patril k tomu lepšiemu v kádri Ernesta Bokroša, hoci si v kanadskom bodovaní na svoje konto nepripísal ani jediný bodík. Mladým Slovákom vyšiel ich zámer, aby sa vyhli bojom o záchranu, čo potvrdili postupom zo skupiny do štvrťfinále, v ktorom však podľahli finalistovi (a možno budúcemu majstrovi sveta) zo Švédska tesne 2:3.

 

Peter Šefčík si zapíska finále

Peter Šefčík

Druhým reprezentantom Záhoria je Peter Šefčík, rozhodca, ktorý už má skúsenosti aj z posledných troch seniorských majstrovstiev sveta v Česku, Rusku i ostatných vo Francúzsku a Nemecku. Že patrí k tomu najlepšiemu, čo sa preháňa po slovenských klziskách, potvrdila aj jeho nominácia do Ameriky, kde nebol len do počtu, o čom svedčia nominácie nielen na zápasy v skupinách, ale na ľade bol aj vo štvrťfinálovom zápase Rusko – USA (2:4) i v semifinále Švédsko – USA (4:2). Že s jeho výkonmi bola spokojnosť (napriek prehre domácich USA) potvrdzuje aj nominácia Petra Šefčíka na finálový zápas Kanada – Švédsko, ktorý sa bude hrať v noci z piatka na sobotu o 02.00 hod SEČ.

Peťovi budeme držať palce, aby každé jeho rozhodnutie bolo správne.

 


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota