Dejiskom tretieho zápasu hviezd sa v sobotu stala prešovská Ice Arena. Do metropoly východu zavítali najväčšie hviezdy St. Nicolaus prvej hokejovej ligy.

 

Martin Hujsa

 

 

Pri predstavovaní hráčov zožali pochopiteľne najväčšie ovácie od 2632 divákov domáci Prešovčania, zaplnený zimný štadión však v plnej paráde privítal všetkých aktérov a o zábavu bolo postarané. Víťaza sa však nedočkali, v dramatickom závere sa zrodila remíza 17:17.

 

Patrik Janáč

 

Kapitáni a ďalších desať nominácií na Zápas hviezd 2018 vzišlo z diváckeho hlasovania na stránke Prvaliga.sk, do ktorého zaslali fanúšikovia 3744 formácií. V kapitánskej voľbe si obaja zvolení kapitáni vybrali tímy, s ktorými nastúpia v Zápase hviezd a po dohode s trénermi a funkcionármi prvoligových klubov doplnili svoju súpisku.

 

Hujer tím – Hopky tím 17:17 (9:7, 3:9, 5:1)

Góly: Jarolín a Klučiar 3, Hujsa, Petrík, Janáč a Dubeň 2, Mrava, Uhnák, Zlocha – Kokavec 4, Valečko 3, Vartovník 2, Findura, Novický, Cútt, Burzala, Ďuriš, Tomčák, Chalupa, Riečický.

 

 

Roman Petrík

 

Kapitánmi sa stali Martin Hujer Hujsa (Hujer tím) a Ladislav Hopky Hopkovič (Hopky tím), ktorí si v kapitánskej voľbe rozdelili tímy 1. ligy, s ktorými nastúpili v exhibícii. Názvy tímov vznikli podľa prezýviek obidvoch kapitánov. Bojovali pre jednu z dvoch škôl, ktorej budú môcť za podpory detí vyhrať sponzorské ceny od partnerov 1. ligy. Okrem exhibičného zápasu boli na programe tiež tradičné, ale aj nezvyčajné súťaže zručností a ešte bohatší program diváckych súťaží.

Skaličan Martin Hujsa si vybral do svojho tímu hráčov zo Skalice, Osmosu Bratislava, Topoľčian, Trnavy a Pov. Bystrice.

Zo Skalice to boli brankár Roman Petrík, obranca Ľubomír Škápik a útočníci Ľubomír Vaškovič, René Jarolín a Patrik Janáč, trénerom bol tiež Skaličan Michal Ružička.

 

René Jarolín

Skaličania boli celkovo najproduktívnejšími hráčmi zápasu, keď sa podpísali pod 9 gólov Hujer tímu, dokonca aj brankár Roman Petrík v súťažiach zručnosti pridal dva. Najproduktívnejším hráčom bol so 6 bodmi René Jarolín za tri góly a tri asistencie. Cenu pre najlepšieho hráča zápasu i Hujer tímu získal kapitán Martin Hujsa, ktorý sa v poslednej sekunde pričinil o vyrovnanie na konečných 17:17. Zlé jazyky však vravia, že ju dostal za prinesené trdelníky. Najlepším strelcou Zápasu hviezd sa stal Michal Kokavec z Hopky tímu. Brankárov Hujer tímu Petríka a Hala prekonal spolu štyrikrát. Titul najrýchlejšieho korčuliara získal Skaličan Patrik Janáč a najpresnejšiu ruku v streľbe na terče predviedol jeho oddielový spoluhráč René Jarolín.


.

BM: Ustekana sobota