V prvom prípravnom zápase v rámci zimnej prípravy na ťažkú jarnú časť Fortuna ligy zvíťazili futbalisti FK Senica na svojom ihrisku s umelou trávou nad Dunajskou Lužnou tesne 1:0, keď sa ako jediný presadil Samko Šefčík.

 

Lovás Krč – Možnou posilou Senice bude Andrej Lovás (druhý sprava) zo Spartaka Trnava

 

FK Senica – OFK Dun. Lužná 1:0 (0:0)
Gól: 49. Samuel Ševčík.
Pred 150 divákmi rozhpdpvali Černek – Otrubčák, Patka.

Senica: Milošovič – Pittner, Otrísal, Podhorín, Ben Shimon – Ranko (76. Martišiak), Sarpei (60. Richtárech), Kováč (46. Krč), Ďungel, Vaščák (46. Šefčík) Lovás (80. Chovan)

 

Od úvodných minút sa zápas hral v svižnom tempe. Prvý strelecký pokus mali v 4. min. hostia, no Švihel netrafil bránu Milošoviča. Na druhej strane sa snažila senická posila z Dolnej Ždane Peter Ďungel, no brankár súpera Bališ si s jeho strelou poradil. V 18. min. sa do dobrej šance dostal Andrej Lovás, ktorý je v Senici na skúške zo Spartaka Trnava, ale prestrelil. Hoci v prvom polčase boli domáci aktívnejší, skóre sa nezmenilo.

Stalo sa tak chvíľu po príchode z kabín, keď v 49. min. sa striedajúci Samuel Ševčik oprel do lopty a tá aj s prispením súperovho obrancu Kubalu skončila v sieti – 1:0. Hra sa po viacerých striedaniach zrýchlila, v 75. min. po samostatnom úniku postopoval sám na Bališa, no trafil len jeho nohy. Záver patril domácim, Po dve šance nevyužili ešte Kosorín a Lovás, ten najväčšiu po centri Ben Shimona. Potrestať ich mohol Goga, ktorý po rýchlom protiútoku z troch metrov prekopol Milošovičovu bránu.

Ladislav Hudec, tréner FK Senica. „Videli sme zaujímavý zápas. My sme ešte len na začiatku prípravy, v prvom týždni sme tvrdo trénovali. Chlapci prešli vysokou záťažou a potrebovali si aj zahrať, rovnako aj my sme ich potrebovali vidieť v akcii. Súper bol na túto fázu prípravy veľmi dobrý. Prvý polčas sa mi páčil, robili sme veci, o ktorých sme si povedali v kabíne. V koncovke sme boli jaloví, čo je náš problém, výrazne sa to však ukázalo až po prestávke, kedy sme zahodili množstvo šancí. Tam nás to bude zrejme najviac tlačiť. Mužstvo sa však určite skvalitní, prídu ďalší hráči a verím tomu, že budeme lepší a lepší.“


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota