Polícia dokumentovala v utorok (16.1.) krátko po 20:00 dopravnú nehodu osobného auta s vlakom. Došlo k nej v meste Skalica na priecestí pri priemyselnom parku.

 

 

45-ročný vodič zo Skalice viedol osobné auto Škoda Fabia, pričom na zasneženej ceste neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. Autom dostal šmyk, ktorým prešiel až do koľajiska, do jazdnej dráhy práve prichádzajúcemu vlaku v smere od Holíča. Pri dopravnej nehode utrpel jeho spolujazdec ľahké zranenia. Vodič vyviazol z nehody bez zranení, vo vlaku sa viezlo asi 20 ľudí, z nich sa nezranil nikto. Všetci bezpečne opustili vlak. Dychové skúšky na alkohol boli rovnako, u vodiča Fabie, aj u rušňovodiča, negatívne.

 

Polícia apeluje na vodičov, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali s ohľadom na poveternostné podmienky. Na zasnežených a zľadovatených cestách treba znížiť rýchlosť jazdy a v maximálnej miere sa správať opatrne, disciplinovane a ohľaduplne.
Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


.

BM: Kralici