Divadlo ŠÁCHOR si Vás dovoľuje pozvať na divadelnú hru BREVIÁR TECINY FRANCINY,  ktorá sa uskutoční v sobotu (17.2.) o 19:00 a v nedeľu (18.2.) o 16:00 v kultúrnom dome Zohor  – vstupné je dobrovoľné.

 

 

Breviár teciny Franciny je tretí diel príbehu o našej dedine Zohor, ktorý priamo nadväzuje na predošlé dva diely: Hrachová poléfka a Svadební omáčka.

 

V tejto hre sa dej odohráva podľa skutočných príbehov ľudí z roku 1944/45, ktorí na vlastnej koži prežili prechod frontu našou dedinou. Dotkli sme sa i lásky. Anička z predošlých dielov obraz obetavej lásky, Dora obraz falošnej lásky a napokon Francina, ktorá prichádza z Ameriky späť domov, je obrazom večnej lásky.

 

 

Hra plná emócii vznikala skoro deväť rokov a konečne uzrie svetlo sveta. Na plagáte je modlitebná knižka položená na lavici v našom kostole Sv. Margity Antiochijskej. Vedľa knižky vidieť zárez, ktorý podľa tradície urobil šrapnel pri ostreľovaní kostola. A presne v tomto okamihu sa začína aj náš príbeh.

 

Dej je popretkávaný obľúbenými ľudovými piesňami, ktoré vám naživo zaspievajú naše speváčky pod vedením Nelky Rohrerovej.

 

Veríme, že vás nová hra zaujme a prídete s nami prežiť tento príbeh. Nie o vojne sme chceli hrať, ale vzdať poctu všetkým, ktorí vo vojne padli a priniesli drahú obeť, aby sme sa my teraz, mohli mať dobre!

Ďalej: Potvrď svoju účasť na Facebooku

 


.

BM: Ustekana sobota