Základná škola na Záhoráckej ulici prešla v uplynulom kalendárnom roku veľkými zmenami. Počas letných prázdnin sa realizovala prvá fáza zateplenia, vďaka ktorej škola získala novú fasádu, pekné priečelie a navyše aj praktickú zámkovú dlažbu pred hlavným vchodom a bezbariérový vstup.

 

Foto: ZŠ Záhorácka

Investíciu financovalo mesto Malacky z vlastných zdrojov. Okrem zateplenia sa podarilo v telocvičniach vymeniť staré osvetlenie za moderné a úsporné. No ani tým sa všetky zmeny neskončili. „V období od októbra do decembra sme menili nevyhovujúce PVC za modernú plávajúcu krytinu. Teraz má každá trieda a niektoré odborné učebne kombináciu plávajúcej krytiny a dlažby. Je ešte veľa priestorov, ktoré potrebujú rekonštrukciu a my veríme, že i vďaka mestu a poslancom sa nám podarí postupne tieto zmeny uskutočniť. Naša škola tak bude disponovať nielen vkusným exteriérom, ale tiež interiérom, v ktorom sa budú deti i zamestnanci cítiť  ešte príjemnejšie,“ povedala riaditeľka ZŠ na Záhorácej Alena Číčelová. Na nové podlahy prispelo ministerstvo školstva dotáciou vyše 60 tisíc eur.
 

Podlahové krytiny na ZŠ Záhorácka sú odolné a navodzujú pokojnú atmosféru, aby sa žiaci mohli plne sústrediť na učenie. Výmenou krytín sa zlepšil nielen celkový technický stav budovy, ale aj psychohygienická kvalita vyučovania.

 

Počas tohtoročných letných prázdnin čaká školu druhá fáza zateplenia a momentálne sa pracuje na zlepšení regulovania vykurovacej sústavy v budove.

 

Ingrid Sochorová


.

BM: Festival Záhrad