Klasický termín, klasický program. I tak by sme mohli charakterizovať už tradičný hádzanársky turnaj pre chlapcov, ktorý začiatkom februára hostí Záhorie.

 

 

ZORNO CUP tento víkend napísal už svoju piatu kapitolu. Niekto využije polročné prázdniny na leňošenie, iní na lyžovačku a hádzanárski nadšenci na kvalitný turnaj pred jarnou časťou sezóny v Stupave a v Malackách.

 

 

ZORNO Cup priniesol nejeden rekord, a nie len štatistický
Prekonať nízko stanovenú latku je pomerne jednoduché a povedzme si, to nie je žiadna výzva. Dorovnať, však veľmi dobre nastavený štandard, je už omnoho ťažšie. Avšak prevýšiť ho, tak to už si  vyžaduje veľa nápadov, príprav, zanietenia a nadšencov. Posvieťme si na niektoré z nich. ZORNO Cup premiérovo hostil štyri kategórie, od mladších žiakov až po starších dorastencov. Na troch ihriskách (dve v  Stupave a jedno v Malackách) sme celkovo videli 153 zápasov a 820 hráčov. Každý jeden zápas sme vďaka Martinovi Renčovi mohli vidieť v online výsledkovom servise na webe s minutážou, priebehom skóre i menami strelcov jednotlivých gólov! Inými slovami, sme to mohli „sledovať“ doma z gauča, či na lanovke pred zjazdom po svahu.

 

 

Organizácia a atmosféra
Nehovoríme tu len o potlesku z tribún, ktorý bol mnohokrát ohlušujúci. Hovoríme aj o tom, aby program v jednotlivých halách išiel podľa vopred stanoveného sledu udalostí. Preto každá hala mala prideleného svojho koordinátora, ktorý dohliadal na chod v hale. Ako to už u nás na Záhorí chodí, tak sa snažíme pre rozhodcov a trénerov urobiť prostredie, v ktorom sa budú cítiť dobre a radi sa sem budú vracať. Na sobotný večer si organizátori práve pre nich pripravili večerný raut, na ktorom si mohli tréneri vymeniť svoje skúsenosti, ale i nadviazať partnerské vzťahy pre ďalšiu spoluprácu. Veď práve o to, snáď v týchto medzinárodných konfrontáciách ide. Vidieť ako to robia aj za hranicami bežnej konkurencie.

 

 

Návšteva
„Od mikrofónu Vás zdraví Peter Buček“, toto je veta, ktorú snáď pozná každý, kto si z času na čas pustil v Rádiu Slovensko pravidelný program Rádiožurnál. Bol to práve pán Peter Buček, ktorý nás poctil svojou návštevou a zavítal k nám s mikrofónom a urobil krátky rozhovor s hlavnou dušou ZORNO Cupu, Rudom Draškovičom mladším. S Rudom som sa v stredu večer stretol aj ja a pri otázke, ktoré tímy favorizuje na medailové stupne, mal úplne jasno. „Klasicky, príde veľmi silná Dukla Praha a určite budú dobrí aj chalani z Fivers Wien a Veszprému.“, bola Rudova odpoveď.

 

 

Nemýlil sa
Po víkende musíme priznať, že jeho tip nebol ďaleko od pravdy. Možno pri svojom tipe vychádzal z minulého roku, keď tu Dukla Praha vyhrala všetko čo mohla. Podobne tomu bolo aj tento rok, ale zdatne im konkurovali kluby z SKP Frídku-Místku, Fivers Wien, Veszprému alebo HBC Continentalu Jičín. Celkové konečné poradie v jednotlivých kategóriách si môžete prečítať na konci článku.

 

 

Poďakovanie
Okrem sponzorov, dobrovoľníkov a trénerov nemôžme zabudnúť na dve ženy, ktoré nafotili stovky fotografií, ktoré všetkým zúčastneným budú pripomínať práve ukončený turnaj. Za fotoaparátom tento víkend stáli Lesanka Jánošíková a Lucia Obžerová.

 

 

Konečné poradie Mladší žiaci:

1 Dukla Praha (CZ)
2 HBC Continental Jičín (CZ)
3 Fivers Wien (AT)
4 HBC Olomouc (CZ)
5 Házená Havličkův Brod (CZ)
6 Strojár Malacky (SK)
7 HC Tatran Stupava A (SK)
8 THA Martin (SK)
9 SK Kuřim (CZ)
10 Sokol Úvaly (CZ)
11 Budaörs Handball (HU)
12 Centrum Haná A (CZ)
13 Handball club Kolín (CZ)
14 Centrum Haná B (CZ)
15 HC Tatran Stupava B (SK)

 

Konečné poradie Starší žiaci:

1 Dukla Praha A (CZ)
2 HK Slavoj Trebišov (SK)
3 Fivers Wien (AUT)
4 RHC Frýdek Místek (CZ)
5 RHC Karviná (CZ)
6 HC Tatran Stupava (SK)
7 Veszprem (HU)
8 Sokol Úvaly (CZ)
9 Slovan Modra (SK)
10 Dukla Praha B (CZ)
11 Budaörs Handball (HU)
12 SK Kuřim (CZ)
13 Centrum Haná (CZ)

 

Konečné poradie Mladší dorastenci:

1 SKP Frýdek Místek (CZ)
2 Dukla Praha A (CZ)
3 Veszprém (HU)
4 HBC Continental Jičín (CZ)
5 Slovan Modra (SK)
6 Banik Karvina (CZ)
7 Fivers Wien (AUT)
8 Malacky – Stupava (SK)
9 Dukla Praha B (CZ)
10 Budaörs Handball (HU)
11 VSD Dunakeszi Handball (HU)

 

Konečné poradie Starší dorastenci:

1 Veszprém (HU)
2 SKP Frýdek Místek (CZ)
3 Dukla Praha (CZ)
4 Malacky – Stupava (SK)
5 Budaörs Handball (HU)
6 Tatran Litovel (CZ)
7 Sokol Úvaly (CZ)

 

Daniel Jančár
Foto: Lesanka Jánošíková a Lucia Obžerová

 

 

 


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota