V hoteli Bratislava sa konalo slávnostné vyhlásenie 6. ročníka ankety Jedenástka roka 2017 Bratislavského futbalového zväzu.

 

Nominované kvarteto TJ Rohožník

 

Medzi vzácnymi hosťami boli o. i. prezident SFZ Ján Kováčik či generálny sekretár SFZ Jozef Kliment.

 

V Jedenástke roka 2017 sa premiérovo objavilo osem nových mien. Minuloročné pozície si udržali iba Peter Polgár z Rače a Ján Kadera z Rohožníka. Jeho spoluhráč, brankár Marek Adamovič sa do najlepšej Jedenástky vrátil po roku 2014. Prevahu v Jedenástke roka majú hráči FC Rohožník (4 nominácie) a FC Petržalka (3), veď tieto kluby aj zimujú na prvých dvoch miestach 3. ligy.

 

Najstarším v Jedenástke je Peter Polgár (41), najmladším David Hrnčár (20), syn Norberta Hrnčára, býv. trénera Senice i Myjavy, ktorý v súčasnosti vedie Ružomberok.

 

Ján Kadera a Rudolf Janček

 

Ján Kadera je s ôsmimi gólmi najlepším jesenným strelcom lídra FC Rohožník, ďalšie však už v jarnej časti nepridá. „V najlepšej Jedenástke som už po tretí raz a to je určite pekné vysvedčenie. Samozrejme, je to ocenenie nielen moje, ale celého tímu. V tejto Jedenástke roka 2017 naše mužstvo obsadilo všetky posty, od brankára až po útočníka a to je ďalší veľký úspech nášho klubu. Jar v boji o prvenstvo bude napínavá, ale ja už nebudem jej súčasťou, odchádzam do nižšej rakúskej ligy,“ vraví Jan Kadera.

 

brankár Marek Adamovič a Miroslav Mentel

 

Cenu brankárovi Marekovi Adamovičovi odovzdával bývalý ligový brankár Miroslav Mentel, v súčasnosti tréner brankárov v FK Senica.

 

Jedenástka roka 2017 BFZ

Jedenástka BFZ 2017

Marek Adamovič, Rohožník – Marek Horváth, Rohožník, Peter Polgár, Rača, Marek Bartoš, Dun. Lužná, Peter Sopúch, Petržalka – František Lády, Petržalka, Jakub Nemec, Rohožník, Boris Turčák, Petržalka, David Hrnčár, Slovan B – Ján Kadera, Rohožník, Mikuláš Mikunda, Kalinkovo.

 

Najlepším trénerom sa stal Karol Brezík z Dun. Lužnej, najlepším rozhodcom Petra Pavlíková. Všetci ocenení dostali pekné dresy so svojimi menami a vkusné plakety.

 

delegácia TJ Rohožník

.

BM: Kralici