Už takmer pol roka je na svete reedícia Záhoráckeho slovníka. O to, že dielo Konštantína Palkoviča po 20 rokoch od svojho prvého vydania znovu uzrelo svetlo sveta,  sa najväčšou mierou zaslúžila pani Darina Hantáková z Bratislavy.

 

 

Ide o dedičku autorských práv profesora Palkoviča, ktorá ich nezištne a zadarmo poskytla mestu Malacky. Primátor Juraj Říha nedávno dostal od pána Mariána Hantáka mail, ktorého časť (so súhlasom oboch) radi publikujeme.

„…Chcel by som Vám poďakovať  v mene svojej manželky Mgr. Dariny Hantákovej za iniciatívu pri vydaní Záhoráckeho slovníka. Hoci nové, doplnené vydanie slovníka v kvalitnej väzbe a so zaujímavými ilustráciami poteší mnohých, najväčšiu radosť z jeho opätovného vydania by mal určite jeho autor pán prof. Palkovič. Tak, ako to bolo už pri uvedení knihy viackrát  vyslovené, aj my si želáme,  aby všetci záujemcovia, ale najmä mladí ľudia zo Záhoria poznali reč svojich predkov a mohli si osvojiť bohaté kultúrne dedičstvo tohto regiónu. S pozdravom Marián Hanták.“

Milí Hantákovci, ešte raz vám srdečne ďakujeme. Bez vášho súhlasu by sme dielo nemohli znovu vydať. Želáme vám všetko dobré, zdravie, šťastie a pokoj.

 

 


.

BM: Ustekana sobota