V Sieni slávy slovenského futbalu si v strede uplynulého týždňa prevzalo osem trénerov dekrét a preukaz s najvyššou licenciou EURO Pro z rúk prezidenta SFZ Jána Kováčika.

 

 

Jozef Dojčan si preberá dekrét EURO Pro licencie z rúk najvyššieho predstaviteľa SFZ Jána Kováčika

 

Medzi nimi aj Jozef Dojčan. Jeho „spolužiakmi“ v tomto náročnom štúdiu boli Miroslav Karhan, Ján Kozák ml., Dušan Kramlík, Szilárd Németh, Stanislav Varga, Vladimír Veselý a z Česka Richard Dostálek.
 

Jozef Dojčan (43) je bývalý vynikajúci futbalista. Je odchovancom FC Nitra, najvyššiu súťaž si okrem materského klubu zahral aj za Inter Bratislava a Rimavskú Sobotu. Druhú ligu hrával v Senici, Topoľčanoch, v Senci, v Báči a v Močenoku. Od roku 2009 sa dal na trénerskú dráhu, darilo sa mu najmä s mládežníckymi družstvami FK Senica, pri tréneroch Pagáčovi a Hapalovi aj v seniorskom mužstve vo Fortuna lige. Od leta 2016 pôsobí pri staršom doraste MFK Skalica. Svoj futbalový vzor vidí v nemeckej škole a už dlhšie čerpá z futbalových akadémií Bayernu Mníchov či Dortmundu.
 

Jeho zverenci v FK Senica sa v roku 2013 stali dorasteneckými majstrami Slovenska, získali titul federálneho majstra, keď v Zlíne vo finále Československého pohára zdolali Pardubice 2:1. V tom čase bola obdivuhodná ich séria vyše 50 zápasov bez prehry. Zahrali si prestížnu Mládežnícku Ligu majstrov, kde v súboji s talianskym majstrom AC Torino už siahali na postup, no gól v nadstavenom čase ich oň obral. Viacerí sa už uplatnili v mládežníckych reprezentačných výberoch, traja si zahrali na Majstrovstvách sveta U17 a mnohí už behajú po ligových trávnikoch vo Fortuna lige.
 

Jozef Dojčan vymenil Nitru za Záhorie. Tu si našiel životnú lásku, korene zapustil v Lakšárskej Novej Vsi, je švagrom (bol aj spoluhráčom) bývalých ligistov Jaroslava Hílka a Stana Velického. V rámci výpomoci ako hrajúci tréner priviedol futbalistov Lakš. N. Vsi do najvyššej oblastnej súťaže.

 

Aké sú pocity Jozefa Dojčana po získaní najvyššej trénerskej kvalifikácie ?

„Pocity sú výborné, nakoľko som sa dostal do spoločnosti trénerov s najvyšším trénerským vzdelaním. Celé štúdium bolo náročne, ale z pohľadu futbalu pre mňa veľmi obohacujúce. Získaný diplom však automaticky úspech v ďalšej kariére nezaručuje, je iba základom k ďalšiemu posunu v mojom pracovnom napredovaní. Čo od získania licencie očakávam ? Pracujem stále s rovnakou vášňou ako doteraz a na tom sa nič nezmení. Robím to čo milujem a za to som nesmierne vďačný.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota