Stretnutie na župe (20.3.) Trnavského kraja, ktoré inicioval viceprimátor Milan Roman na základe medializovaných informácií o spoplatnení parkovania pred Skalickou fakultnou nemocnicou, potvrdilo záujem župana Jozefa Viskupiča riešiť tento vzniknutý problém.

 

Foto: Eduard Timko, nspskalica.sk

 

Trnavský samosprávny kraj, ktorý je takisto jedným z akcionárov nemocnice, bude s vedením mesta o ďalších krokoch komunikovať.

 

Zmena organizácie dopravy v okolí skalickej nemocnice, ktorá prinesie spoplatnenie parkovania, je podľa vedenia mesta zásadná. Aj preto vedenie mesta prekvapilo, že predstavenstvo tento zámer s mestom nekonzultovalo. „Verejnosť vníma spoplatnenie parkovania veľmi citlivo. Podnikneme  ďalšie kroky. Požiadal som o stretnutie aj predsedu predstavenstva nemocnice Stanislava Chovanca,“ hovorí Milan Roman, viceprimátor Skalice.
 

Rokovania v najbližších dňoch ukážu vôľu vedenia nemocnice. „Som pripravený osloviť v tejto veci aj ministerstvo zdravotníctva, ktoré sa k tejto téme vyjadrovalo už minulý rok. Šéf rezortu avizoval, že parkoviská pred nemocnicami, na ktoré má dosah ministerstvo, by mohli byť pre pacientov týchto zdravotníckych zariadení bezplatné,“ hovorí Milan Roman.


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota