V stredu 25. apríla navštívi mesto Senica prezident SR Andrej Kiska. Prezident SR najprv o 9:25 h príde na Mestský úrad, kde ho na pôde mesta  privíta primátor mesta Branislav Grimm.

 

Na úvod pracovnej návštevy sa stretne pán prezident pred budovou Mestského úradu s občanmi mesta, žiakmi a študentmi škôl. Potom  bude s predstaviteľmi vedenia mesta na pracovnom rokovaní hovoriť o investičnom rozvoji a živote v meste Senica a  najpálčivejšom probléme Senice – dopravnom obchvate mesta. Na pracovnom stretnutí  budú prerokované aj ďalšie  témy, pri riešení ktorých by prezident republiky mohol pomôcť pri rokovaní  s vládnymi činiteľmi. Samospráva mesta bude tlmočiť aj celospoločenské témy, kde  vníma  problémy, napríklad normatívy v školstve, elektronizáciu verejnej správy,  zákon o športe,  sociálne služby a zdravotníctvo, nájomné byty,  postupný úbytok lekárov, zamestnanosť a zamestnávanie občanov z iných štátov,  činnosť a právomoci mestskej polície.
 

Pobyt na Mestskom úrade uzavrie prezident Andrej Kiska v obradnej sieni, kde  sa zapíše do Pamätnej knihy mesta a preberie pamätnú medailu mesta.
 

Oficiálna návšteva Senice bude pokračovať stretnutím prezidenta Andreja Kisku s učiteľmi a študentmi Strednej odbornej školy Senica.

 

 

Následne bude v návšteve pokračovať na Gymnáziu  L. Novomeského, kde bude mať prednášku a diskusiu  so študentmi.
 

Verejnosť srdečne pozývame, aby sa zúčastnila privítania prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku v našom meste. Bude to jeho prvá oficiálna návšteva Senice.


.

BM: Festival Záhrad