Záhorácky sláviček je súčasťou okresnej akcie organizovanej Materskou školou v Malackách s názvom Záhorácky päťlístok. Skladá sa z piatich podujatí: Kreslím, kreslím, maľujem, Mám básničku na jazýčku, Záhorácky sláviček, Tancuj, tancujŠportová olympiáda.

 

Foto: Stanislav Osuský

 

Po úspešnom kreslení a recitovaní ukázali škôlkari svoj talent aj v spievaní. Záhorácky sláviček sa konal v MŠ na Bernolákovej ulici. Zúčastnilo sa na ňom 26 detí zo všetkých elokovaných pracovísk MŠ v Malackách, ale aj z Jakubova, Zohoru, Sološnice, Plaveckého Mikuláša a Suchohradu.

 

Podujatie otvorili domáci škôlkari spoločným tanečným vystúpením, po ktorom už nasledoval spev. Smelí predškoláci zaspievali Červené jabĺčko, Slovenské mamičky, Tenká som ja, tenučká, Černá vlna na bílém baránku, Močila konope, močila a ďalšie. Najčastejšie však odzneli pesničky Po nábreží koník beží a Sedemdesiat sukieň mala. Napriek drobnej tréme deti podali skvelý výkon a domov si odniesli diplom a malý darček v podobe predškolskej výbavy. Potlesk patrí nielen deťom, ale aj pani učiteľkám, ktoré sa zúčastnili na príprave a zorganizovali opäť skvelé podujatie s výbornou atmosférou.

 

N. Bednáriková


.

BM: Ustekana sobota