Prvá Frolová notečka sa uskutočnila (21.4.) v Kultúrom dome v Závode a na podujatí vystúpilo 6 folklórnych zoskupení. Podujatie začalo predstavením osobnosti Floriána Benkoviča spojené s audiovizuálnou prezentáciou. Zazneli aj rozpomínania jeho vnuka Mariána Benkoviča.

 

 

 

Úvodné číslo predstavila Kopaničiarska muzika Martina Janšta, ktorá zahrala pôvodné kopaničiarske i záhorácke melódie. K muzike sa vzápätí pripojili spevule FS Živel so starými piesňami z obce Závod a blízkeho okolia. Originalitu podčiarkovali pôvodné závodské kroje, v ktorých boli speváčky odeté. Bodku za prvým blokom dodal FS Živel z Bratislavy s tancami z rôznych regiónov Slovenska.

 

 

Druhý blok predstavenia otvoril mužský zbor Dobrý Ročník z Velkých Bílovic, ktorý si okrem vtipného slova pripravil aj dve piesne zo Závodu. Domáca folklórna skupina Lanšper, ktorá bola zároveň organizátorom podujatia, vystúpila so starobylými piesňami, ktoré patria do jej tradičného repertoáru. Vyvrcholením večera bolo vystúpenie muzikantov a speváčok z ĽH Skaličan, ktoré si pre túto príležitosť pripravilo špeciálne pásmo piesní, v ktorom sme mohli počuť napr. aj piesne zapísané profesorom Karlom Plickom.

 

Po programe hrala muzika hosťom do neskorej noci. Veríme, že tomu tak bude aj nabudúce!

Viac fotografií na: Frolovanotecka.sk

FSk Lanšper


.

BM: Festival Záhrad