Skaličan Boris Janata štartoval na svojom prvom, triatlonovom preteku v sezóne, ktorým bol terénny triatlon Morkniman Sprint-Moravské Knínice (Česká republika) 19.5.

 

Trať závodu sa skladala z 600m plávania (2 okruhy), 20km horský bicykel (3 okruhy) a 5km terénny beh (2 okruhy). Štartujúcich pretekárov bolo 78 a Boris obsadil celkovo 2. miesto a 1. miesto v kategórií muži 20-29 rokov. A takto zhodnotil pretek Boris: „Triatlonová sezóna začatá 1. pretekom. A začalo to dosť divoko hneď na plávaní, kde to bol doslova boj a už v prvom okruhu kopačka do plaveckých okuliarov, takže som plával iba na jedno oko. Po dobehnutí do depa som nevedel, ako na tom som a iba som počul, ako organizátor hovorí do mikrofónu že niekoľko pretekárov sa už vydalo na bicykel. Na bajku som začal predbiehať jedného pretekára za druhým a už v polovičke 1. okruhu som bol na prvom mieste, nasledoval zjazd a potom to prišlo, technické problémy s bajkom a znova to bola spadnutá reťaz. Rýchlo som ju nahodil, ale to ma už stihli obehnúť dvaja pretekári a do druhého okruhu som išiel z 3. miesta. Znovu som sa prepracoval na čelo a v tom istom mieste zjazdu znova spadla a ešte sa k tomu aj zasukovala. Než som to dal do poriadku, už sa predo mňa dostal Pavel Jindra a do tretieho okruhu som šiel so stratou a dával si väčší pozor v zjazdoch a tretí okruh bol bez problémov a do depa prišiel na 2. mieste, ktoré som udržal aj na behu a do cieľa dobehol celkovo na 2. mieste zo 78 štartujúcich pretekárov a 1. v kategórií 20-29 rokov.

Jednalo sa o 2. ročník tohto preteku a môžem povedať, že bol naozaj perfektne zorganizovaný, trate boli parádne, na bajku lesné cesty, technické zjazdy, dlhé stúpania a ten záverečný trail nemal chybu a všetko to zavŕšil parádny beh s lesnými chodníčkami, strmým výbehom, povzbudzujúcimi divákmi ako pri trati tak aj v cieľovom koridore. Bavil som sa každým kúskom preteku, aj keď z toho mohol byť ešte o niečo lepší výsledok, nebyť menších problémov, ale treba uznať, že chalani išli parádne či už Vašek Klakurka alebo Pavel Jindra, ale aj ďalší. Aj tým, že som si to tak užíval, som našiel dosť síl a bojoval do konca. Bol to opäť náročný pretek na psychiku ale hlavne po fyzickej stránke, znovu a znovu dobiehať súperov, keď som to mal tak perfektne rozbehnuté a som rád a šťastný za takýto pre mňa krásny výsledok a zážitok z týchto pretekov, ktorý vo mne ešte dlho ostane.“


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota