Medzinárodný deň detí sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Myšlienka, ktorá sa zrodila už v roku 1925 v Ženeve, vo svojom dôležitom poslaní pretrvala dodnes.

 

Malacky oslavujú Deň detí každoročne veľkolepo. V zmysle slov „treba sa vyšantiť, kým to ide, lebo dospelosť už o chvíľu príde…“ sa v sobotu 26. mája od 9.30 do 15.00 h centrum mesta pri Inkubátore premení na jednu veľkú, veselú, farebnú hernú plochu. Na malých oslávencov čaká bohatý kultúrno-zábavný program, množstvo súťaží, atrakcií, dobrôt a nie možno, ale určite príde aj kúzelník.

Spolu so svojimi ratolesťami sa do detstva môžu vrátiť aj ich rodičia, na spontánnu zábavu nikdy nie je neskoro. Moderátormi podujatia budú Mirka Pavlíková a Alex Maďar, tváre známe z detskej relácie RTVS Fidlibum.

Prijmite pozvanie na malacký Deň detí a zažite neopakovateľnú atmosféru, ktorej bude dominovať detský úsmev.

 

Deti potešia aj živé zvieratká

K veľkej radosti našich najmenších svoju účasť na Dni detí potvrdili aj chovatelia, ktorí podujatie obohatia o pýchu svojej práce. Stanovište so zvieratkami sa bude nachádzať na Kláštornom námestí, v tieni stromov, kde bude zároveň tichšia a pokojnejšia zóna. Deti budú mať možnosť vidieť králiky, sliepočky, húsky aj teliatka. Vezmite svoje ratolesti do tejto mini ZOO a ukážte im kus živej prírody.

Na čo všetko sa môžete ešte tešiť?

O 9.30 h príde kúzelník Peter Šesták, ktorého vystrieda hudobná dvojica PACI PAC. O 11.30 h je  naplánovaný program Centra voľného času, na poludnie čaká deti dobrodružstvo s JANČIČI a neskôr strhujúca bubnová šou v podaní zoskupenia JAMADAN. O 13.20 h sa predvedie so svojim programom Základná umelecká škola a o 14.00 h príde šašo VIKTOR. Záver bude patriť obľúbenej penovej šou.

 

Súčasťou Dňa detí bude i mobilné planetárium

Premietanie filmov, 3D efekty o hviezdach a vesmíre, vznik Zeme a slnečnej sústavy, hvezdársky ďalekohľad, robotické vozidlá na Marse. Toto všetko nájdete v Malackách počas Dňa detí na jednom mieste. Pri Inkubátore vyrastie mobilné planetárium, do ktorého pozývame malých i veľkých návštevníkov.

Ak sa teda chcete hravou formou dozvedieť veľa zaujímavého z oblasti astronómie a prírodných vied, ste vítaní. Prečo hovoríme o hravej forme? Premietaný obraz sa totiž sleduje poležiačky!

 

Podujatie pripravili, podporili a srdečne vás pozývajú: Mesto Malacky, CVČ, MCK, ZUŠ, MŠ, MsP, TEKOS, Dobrovoľný hasičský zbor, Malacká šošovica, o.z., FirstFarms, RESPECT-Slovakia, s.r.o.

-is-


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota