V stredu 30. mája bude športovať celá Senica. V našom meste sa bude konať Challenge Day. Tento rok to ale nebude súťaž len v rámci mesta.

 

Organizátori boli oslovení Asociáciou športu pre všetkých Slovenskej republiky a rozhodli sa tento rok oprášiť starú myšlienku Challenge Day, keď proti sebe súperili dve mestá, a tak Senicu prihlásili do národnej súťaže, kde nám bolo priradené mesto Humenné.
 

Pre Seničanov to je určite výzva, poraziť o 13 tisíc obyvateľov väčšie mesto. A o čo vlastne v súťaži ide? „15 minút pre seba a svoje mesto. To je hlavné motto tohto vyzývacieho dňa. Bude sa počítať každý zapojený účastník, ktorý počas dňa vykoná nejakú 15-minútovú aktivitu, “ ozrejmil o čo vlastne v Challenge Day pôjde Marek Štítny z Europe Direct Senica, ktorý je hlavným organizátorom tohto športového dňa v Senici už po niekoľký krát. Oslovené boli všetky športové kluby, všetky základné i stredné školy, všetky fitness centrá v meste, ktoré na konci dňa nahlásia počet účastníkov. Zároveň sa v tento deň budú  počítať aj všetci, ktorí budú športovať na cyklotrase, či už to budú cyklisti, korčuliari, ale aj peší – psíčkari, mamičky s kočíkmi, či ľudia  na prechádzke.
 

Túto akciu sa rozhodli podporiť viaceré fitness centrá aj tým, že okrem rátania účastníkov, poskytnú aj vstupy zadarmo, aby motivovali ľudí prísť si zacvičiť. Zacvičiť si zadarmo počas celého dňa môžete v Maline, BeFit je zdarma od 8:00 do 14:00 a FitnessPower OC Branč  zas ponúka voľný vstup od 14:30 do 17:00 hod. Je potrebné mať obuv na prezutie.

Ak však niekto športuje na iných miestach, môže svoju aktivitu nahlásiť e-mailom na challengeday@senica.sk.

Či už ste aktívni športovci , alebo sa začať cvičiť ešte len chystáte, streda 30. mája je pre vás ako stvorená.


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica vyhrala tretí zápas v rade

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom…

BM: Ustekana sobota