Centrum voľného času Beťárik a Mesto Šaštín-Stráže zorganizovali už 3. ročník podujatia s názvom Dni zdravia a pohybu v meste.

 

Z besedy so športovcami. Moderátor Marek Šefčík s Radkom Malenovským a Alžbetou Ovečkovou.

 

Oficiálne otvorenie podujatia sa uskutočnilo pred Bazilikou. Jeho súčasťou bola ukážka športovej chôdze v podaní úspešných chodcov MŠK Borský Mikuláš. Nasledovali bežecké preteky Míľa pre zdravie. Deti do troch rokov bežali 60 m, predškoláci 100 metrov, pre žiakov II. stupňa (6. – 9. ročník) bola pripravená trať na jednu míľu (1609 metrov), I. stupeň (1. – 5.ročník) bežal 550 metrov. Každý z účastníkov dostal pamätnú medailu, najlepší poháre a vecné ceny.

 

 

 

Výsledky

I. stupeň – dievčatá:
1. Bianka Suchánková, 2. Gabriela Gachová, 3. Martina Bartošová,

I. stupeň chlapci:
1. Timotej Stanický, 2. Peter Samek, 3. Richard Kečkéš.

 

 

II. stupeň – dievčatá:
1. Alechandra Trvalcová, 2. Silvia Hurbanová, 3. Tamara Khulová

II. stupeň – chlapci:
1. Peter Novák, 2. Vladimír Daniel, 3. Jakub Pollák.

 

 

V telocvični kláštora bol pre deti z II. stupňa ZŠ Jumping s inštruktorkou Ľubkou Kováčovou zo Senice, športové aktivity pre chlapcov sa konali na hokejbalovom ihrisku.

Chôdze Míľa pre zdravie sa zúčastnili deti zo všetkých škôl, seniori, mamičky s kočíkmi. Trať viedla v parku k rybníku, okolo úradu práce a späť do parku pred Baziliku. Za účasť boli všetci odmenení ovocím a účastníckou medailou.

Na podujatí sa zúčastnilo veľké množstvo žiakov Základný a materských škôl, ŠZŠ, mamičiek s deťmi, členovia Jednoty dôchodcov, dôchodcovia zo Zväzu telesne postihnutých, Klub detí a mamičiek z CVČ Beťárik, ako aj množstvo občanov zo Šaštína – Stráží.

V Kultúrnom dome mali žiaci II. stupňa peknú prezentáciu na tému svetového dňa zdravia na tému Prevencia nadváhy a obezity určené pre žiakov 6. až 9. ročníka a verejnosť. Po nej prebehla Beseda so športovcami, keď hosťami boli úspešní športovci zo Šaštína – Stráží, už trojnásobný paralympionik Radek Malenovský, viacnásobný majster sveta v športovej streľbe a karatistka Alžbeta Ovečková, trojnásobná majsterka Európy.

Poobede pokračovalo podujatie na futbalovom štadióne TJ Slovan Šaštín ukážkami netradičných športov (Ringo, Indiaca, Mölkky, Lakros, Interkros, Boccia a iné) v podaní Klubu Pampúch z Prievidze, pričom si ich bolo možné aj vyskúšať.


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica vyhrala tretí zápas v rade

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom…

BM: Ustekana sobota