Spoločným kandidátom opozície na post primátora mesta Senica je Pavol Kalman. Základ koalície tvoria strana Sloboda a Solidarita (SaS), hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) a Kresťanskodemokratické hnutie (KDH).

 

 

„Strana SaS aj v tohtoročných komunálnych voľbách rovnako ako v minuloročných župných voľbách ukazuje, že chce a vie spolupracovať pre dobrú vec. Na rozdiel od strán vládnej koalície sme dokázali nájsť zhodu s našimi partnermi. V Senici ponúkame Pavla Kalmana, ktorý má veľké skúsenosti s komunálnou politikou a najmä konkrétny plán, ako Senicu pohnúť dopredu,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.
 

Pavol Kalman má 53 rokov, vyštudoval Aplikovanú kybernetiku, robotiku a riadiace systémy na Strojníckej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Momentálne je poslancom mestského zastupiteľstva v Senici a zároveň aj podpredsedom Trnavského samosprávneho kraja.
 

Mesto potrebuje profesionálne riadenie, ponúkam svoje skúsenosti zo súkromnej sféry aj z komunálnej politiky. Mojím cieľom je, aby občania dennodenne cítili vyššiu kvalitu života. Len tak môžeme zastaviť klesanie počtu obyvateľov nášho mesta,“ uviedol Pavol Kalman.
 

Kalman chce podporiť živnostníkov, malé a stredné firmy, v programe má aj rekonštrukciu mestského parku, kompletné prepojenie mesta cyklotrasami, mestské nájomné byty pre nízkopríjmové rodiny, podporu seniorov formou denných centier či obecných záhrad, ale aj viaceré sociálne opatrenia. „Kandidáti veľa vecí len tak nasľubujú. My máme konkrétny program, v ktorom si môžete prečítať, čo chceme spraviť so Senicou a na základe toho budete môcť vyhodnotiť našu prácu. S mojím tímom chceme, aby Senica bola v roku 2022 kultúrne a moderné mesto, pravá metropola Záhoria,“ uzavrel kandidát na primátora Kalman.
 

Pavol Kalman je ženatý, má dve dcéry.


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota