V sobotu (9.6.) sme sa stretli v parku pri DAVe v Senici, aby sme si spolu poklábosili s ihlicami alebo háčikom v rukách. Toto podujatie hromadného pletenia na verejnosti sa celosvetovo koná od roku 2005 a prvýkrát sme ho zorganizovali aj u nás v Senici.

 

 

Veľké ĎAKUJEM patrí CVČ Stonožka, ktoré nám dalo k dispozícii sedacie vaky, lavičky a iné vybavenie, a taktiež nám poskytlo úkryt v DAVe, keby náhodou pršalo. Obloha bola v ten deň všelijaká, ale našťastie sme nezmokli. A dokonca ani slnko veľmi nepieklo, takže počasie na našu akciu vonku bolo nakoniec ideálne.

Štrikovacej akcie sa zúčastnilo približne 30-40 slečien a dám rôzneho veku a skúseností a spoločnosť nám spestril aj jeden asi 10-ročný chlapec, ktorý si nás vyhliadol hneď na začiatku. Všetci sme mali možnosť popozerať si, aké parádne veci robia iné žienky a pochváliť sa aj našimi výrobkami. Atmosféra bola vynikajúca a vekové rozdiely nikto nepostrehol.

 

 

 

 

Pripravili sme aj 4 krátke workshopy, na ktorých sa menej skúsené účastníčky mohli priučiť základom štrikovania a háčkovania a skúsenejšie háčkarky sa zoznámili s tuniským háčkovaním a prácou s tričkovlnou. O všetky tieto mini-kurzy bol veľký záujem, lebo každá z nás sa mohla naučiť niečo nové. Priadze, háčiky aj ihlice sa dali požičať, čiže keď aj niekto nemal to správne „náradie“, mohol sa hociktorého kurzu zúčastniť. Stačilo len chcieť a prísť.

Poďakovať sa chceme aj e-shopom www.bavlnkovo.sk, www.svetoveklbka.skwww.vlnanapredaj.sk, ktoré nám darovali zľavové kupóny, priadze, meradlá ihlíc a plátené tašky, takže každá účastníčka si odniesla aspoň malý darček a organizátorky workshopov dostali odmenu za svoju aktivitu.

 

 

Spoločné pletenie malo taký veľký úspech, že sme sa dohodli na pravidelných spoločných stretávkach. Ak chcete byť informovaní, kedy a kde sa budú konať, pridajte sa do našej skupiny na Facebooku Háčkujme a pleťme spolu v Senici alebo napíšte na karolina@ezebra.eu.

Podobné veľké stretnutie s workshopmi a inými aktivitami bude aj na budúci rok. Už teraz si môžete poznačiť do kalendára, že 8.6.2019 budeme spolu na verejnosti háčkovať a štrikovať ďalšie krásne spomienky. Prineste si deku, úsmev na tvári a vaše výtvory. Tešíme sa na vás!

 

Karolína Lehotská a Monika Paračková


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota