Podľa viacerých porovnávacích štúdií najslabšou stránkou slovenskej ekonomiky je oblasť rozvoja ľudského kapitálu a vzdelávania. Slovensko sa podľa jednej z nich (štúdia KPMG UK The Growth Promise Indicators 2018) v rebríčku vyhliadok ekonomickej výkonnosti umiestnilo na 58. mieste z pomedzi 181 krajín, a spomedzi krajín V4 skončilo posledné.

 

Predseda TTSK Jozef Viskupič a v pozadí Pavol Kalman

 


„Toto chceme v rámci našich kompetencií zmeniť, školstvo je naša priorita,“
tvrdí trnavský župan Jozef Viskupič. „Pripravujeme systémové opatrenia, cieľom ktorých je vytvoriť inšpirujúci model funkčného Integrovaného systému vzdelávania. Chceme, aby naše školstvo poskytovalo absolventom špičkové vzdelanie, aby sa po vstupe na trh práce stretávali s okamžitou ponukou vysokokvalifikovanej práce zo strany zamestnávateľov.“

 

Popri pripravovaných systémových opatreniach Trnavský samosprávny kraj vyčlenil už v tohtoročnom rozpočte pre oblasť školstva nemalé finančné prostriedky aj na investície do nehnuteľností vo svojom majetku. Letné prázdniny sú ideálnym časom na rekonštrukcie v stredných školách.
 

Na Záhorí prechádza rekonštrukciou kuchyňa Strednej zdravotníckej školy v Skalici, ktorá dostane v rámci tretej etapy zatepľovania aj nové okná na fasáde. Kraj tiež zainvestuje do opravy telocvične Gymnázia F. V. Sasinka a do strechy SOŠ elektrotechnickej v Gbeloch. Opravy striech, technických budov či zateplenie čaká v lete aj viaceré ďalšie školy.
 

Celkovo investuje trnavská župa do nehnuteľností vo svojom majetku 6 386 560 eur.


.

BM: Festival Záhrad