Senické pivné slávnosti – Štramákfest 2018 odštartovali prvú júlovú sobotu už 6. ročník tohto podujatia. Mestský park sa zhostil dôležitej úlohy, poňať viac ako 5 tisíc návštevníkov pivného festivalu. Počas slnečného dňa všetci uvítali príjemné zákutia parku.

 

 

Oproti piatemu ročníku pribudlo viac pivovarov a rozrástla sa aj gastrozóna. Preto usporiadatelia potlačili podujatie hlbšie do parku vytvorením druhej gastrozóny.

 

Okrem domácich pivovarov zo Záhoria sa predstavili aj novinky s okolitých regiónov. Z Bratislavy prišiel pivovar Nobell, Trnava mala zastúpenie v Sesslerovi a z Terchovej prišiel pivovar Vŕšky. Podla Mira Rišku patria záhorácke pivá k najlepším na Slovensku, čo dokazujú mnohé ocenenia. Wywar, Sandorf a najmä domáci Štramák sa tešili so záujmu návštevníkov. Spolu bolo na festivale 60 druhov pív.

 

 

Gastrozóna je dôležitou súčasťou festivalu a každý rok sa snažíme priniesť niečo nové pestré do ponuky. Preto mohli návštevníci na tomto ročníku kúpiť pravý skalický trdelník, wafle na špajdli, hot-dog v cestíčku, kreatívne burgry z coolne a Kunowský majer predstavil naozaj bohatú ponuku svojich produktov s preukázateľným pôvodom. Divinový guláš, bryndzové halušky, plnené tortily, grilovaný ovčí syr a ryby zožali naozaj úspech. Okrem piva nechýbalo ani vínko Bognár z malokarpatska, ovocné šťavy, kávička a miešané drinky. 14 pivovarov však bolo hlavným bodom programu.“ Povedala Dominika leváková, riaditeľka OOCR Záhorie.

 

 

Počas dňa ľudí zabávali kapely rôznych žánrov. Čvančaranka rozbehla festival a Country tip ju potom vystriedal. Zaujala aj kapela mladých chalanov Dora, ktorá predviedla ľudové piesne v rokovom prevedení. Nechýbali ani chlapci zo známeho zoskupenia Sanchez Amsterdam. Po ročnej pauze sa objavil na pódiu aj organizátor podujatia Miro Riška s kapelou Rockmánia. Vyvrcholením festivalu bola kapela, ktorú si ľudia sami vyžiadala na sociálnej sieti – Zóna A.

 

 

Ani tento rok nechýbala zóna pre deti. Poobede deti zabavilo divadielko a energiu si mohli vybiť aj na skákacích hradoch. Novinkou bola „minizoo“ pre deti v parku. Senickí chovatelia potešili oči malých návštevníkou holubami, sliepkami, kohútmi či králikmi. Ruku k dielu priložil aj Kunowský majer. Ted zabezpečil ovce či morky. Deti sa mohli povoziť aj na koňoch.

 

Tradične sa mohli návštevníci dozvedieť o regiónoch Slovenska vďaka Oblastnej organizácii cestovného ruchu Záhorie a Turizmu regiónu Bratislava, ktorí boli hlavnými destinačnými partnermi festivalu.

 

 

Organizátori veria, že vďaka spolupráci s mestom Senica, krajskou organizáciou cestovného ruchu – Bratislava Region Tourism a OOCR Záhorie bude Štramákfest neodmysliteľnou súčasťou nielen mestských podujatí, ale stane sa celoregionálnym podujatím.

 

Ročník 2018 hodnotím ako jeden z najlepších ročníkov. Som rád, že ľudia chodia v hojnom počte a odozva na festival je kladná. Robíme to preľudí a keď som videl tú účasť, viem že to má zmysel aj dobudúcna. Nie je jednoduché zorganizovať podujatie týchto rozmerov, ale vďaka dobrým priateľom a partnerom sa to vždy podarí.“ Zhodnotil Miroslav Riška, hlavný organizátor podujatia.

 


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM Salon EV