Viac ako milión eur (1 008 500) investuje v tomto roku Trnavský samosprávny kraj do domovov sociálnych služieb vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

 

 

Spojovacie chodby a bezbariérový vstup sa v letných mesiacoch realizuje v DSS v Skalici (79 000 €) aj v Moravskom Svätom Jáne (9 500 €), kde navyše pribudne nové oplotenie areálu. Zrekonštruované rozvody elektroinštalácie sa realizovali v Rohove (42 000 €).
 

V rámci významných opatrení v oblasti sociálnych služieb trnavská župa už v júni ohlásila zvyšovanie platov zamestnancom v zariadeniach sociálnych služieb. Župan Jozef Viskupič, vzhľadom na konsolidáciu hospodárenia župy a lepší výber daňových príjmov, rozhodol úpravou rozpočtu, že už od 1. júna majú najmä zamestnanci v priamom kontakte s klientami – hlavne opatrovateľky, opatrovatelia a ošetrovateľky – zvýšené mzdy v priemere o 100 eur a viac (v čistom).
 

Trnavská župa na tento účel vyčlení pre tento rok 1,1 milióna eur, t.j. na 7 mesiacov do konca roka. V budúcoročnom rozpočte bude toto zvýšenie predstavovať celkovo 2 mil. eur.

 


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota