Všetkých milovníkov prírody a turistiky pozývame na 11. ročník Záhoráckeho výstupu na Vysokú. Uskutoční sa v nedeľu 12. augusta so začiatkom o 9. hodine pri horárni Vývrat.

 

 

Zraz účastníkov bude o 8. hodine pred športovou halou Malina v Malackách, dopravu na Vývrat zabezpečuje mesto Malacky. Na začiatok túry možno prísť aj vlastnou dopravou. Návrat do Malaciek sa predpokladá okolo 17. hodiny. Ide o náročnejšiu túru, preto odporúčame pevnú turistickú obuv.

Výstup sa začína z Vývratu a trvá cca 2 – 2,5 hodiny. Trasa je vyznačená turistickými značkami.

 

Memoriál Zuzky Krajčírikovej
Výstup je Memoriálom Zuzky Krajčírikovej, mladej malackej turistky, známej organizátorky rôznych podujatí pre mládež a nádejnej umelkyne – drôtenkárky. Práve ona má na skalách Vysokej upevnenú pamätnú tabuľku, ktorú sem umiestnili po jej tragickej smrti pred 10 rokmi v pohorí Vtáčnik. Organizátormi výstupu sú mesto Malacky, CVČ Malacky, MCK Malacky, Matica Slovenská a obec Kuchyňa.

Vysoká (754 metrov n. m.)
Vysoká patrí medzi najobľúbenejšie vyhliadkové vrcholy. Je z nej vynikajúci výhľad na Záhorskú nížinu, pezinskú časť Malých Karpat či pohorie Tribeč,  a v prípade dobrej viditeľnosti i na rakúske Alpy – masív Schneeberg. Vysoká je druhým najvyšším vrcholom Malých Karpát. Vďaka rôznorodosti terénnych tvarov a značnému výškovému členeniu sa v tejto lokalite nachádza množstvo rastlinných i živočíšnych druhov.

 Stretneme sa v nedeľu 12. augusta o 8. hodine v Malackách pred Malinou alebo o 9. hodine na Vývrate !

 

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota